Vilniaus kvadratas – verti dėmesio renginiai savaitgalį ir kitą savaitę

Kur ir ką verta pamatyti sostinėje.

Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.
„Kremuotojas“.<br>Filmo kadras.
„Kremuotojas“.<br>Filmo kadras.
Vilniaus katedros varpinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus katedros varpinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 10, 2024, 11:05 AM, atnaujinta May 11, 2024, 11:01 AM

Gegužės 10 d. 19 val. Keistuolių teatre premjera – režisieriaus A.Giniočio „Turkio spalvos monstras“. Tai ryški, jausminga, magiška ir viltinga tragikomedija, nardinanti į meilės ir keršto, klastos ir stebuklų sūkurį, gyvybingai sukamą improvizuojančių aktorių. Personažus ištinkantys įvykiai – atpažįstami ir gyvenimiški, o kartu tokie gaivališki ir magiški, kad nuoboduliui žiūrovų salėje vietos tikrai nebus. Bilieto kaina – 25 Eur.

Gegužės 11 d. 20.30 val. Energetikos ir technikos muziejaus Virsmo salėje A.Gecevičius ir V.Žarnauskas („VJ 2v3“) pristato „Audiovizualinę žaibų dramaturgiją“ – unikalų gyvo garso ir elektrinių ričių pasirodymą. Jis atskleidžia būgnininko A.Gecevičiaus (kaip solo muzikanto) sumanymą – viskas gyva, viskas trapu, viskas – muzika. Patirti gyvą muziką padės ir V.Žarnausko kuriami vaizdai. Bilieto kaina – 15 Eur.

Gegužės 12 d. 18 val. „Skalvijos“ kino centro Kino klasikos vakare pristatoma pagal L.Fukso romaną „Lavonų degintojas“ sukurta garsi juodojo humoro satyra „Kremuotojas“ (1969 m.). Kontroversiškas ir ilgą laiką uždraustas filmas yra vienas labiausiai sukrečiančių blogio banalumo portretų kine.

Jo režisierius J.Herzas – M.Formano, J.Menzelio amžininkas, bet kiek mažiau žinomas Čekoslovakijos „Naujosios bangos“ režisierius. Filmą pristatys kino kritikas. Bilieto kaina – 6 Eur.

Gegužės 15 d. 18 val. Bažnytinio paveldo muziejuje vyks Lietuvos fizikų draugijos viceprezidentės dr. M.Mackoit-Sinkevičienės paskaita „Trumpa laiko istorija per fizikos prizmę“. Laikas matuoja praeitį, dabartį ir ateitį, bet laikas nėra toks pastovus ir paprastas, kaip gali atrodyti. Paskaita rengiama Ž.Kempino instaliacijos „Vėjalaikis“ atidarymo Katedros varpinėje proga. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.