Vilniaus kvadratas – Šv.Jurgio bažnyčios lobiai ir „Requiem in memoriam Stasys Lozoraitis“

Verti dėmesio renginiai sostinėje savaitgalį ir kitą savaitę.

Šv. Jurgio bažnyčia.<br>Rengėjų nuotr.
Šv. Jurgio bažnyčia.<br>Rengėjų nuotr.
Stasys Lozoraitis.<br>Rengėjų nuotr.
Stasys Lozoraitis.<br>Rengėjų nuotr.
Teatro, muzikos ir kino muziejus.<br>Rengėjų nuotr.
Teatro, muzikos ir kino muziejus.<br>Rengėjų nuotr.
„Pelenė“.<br>Rengėjų nuotr.
„Pelenė“.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 8, 2024, 9:52 AM

Birželio 8 d. 10 ir 12 val. Bažnytinio paveldo muziejus kviečia į ekskursiją Šv.Jurgio bažnyčioje ir buvusiame senosios regulos karmelitų vienuolyne. Bus galima išvysti itin retai atveriamą nuostabiomis freskomis ištapytą, bet dar nerestauruotą ansamblį. XVI a. pradžioje karmelitų konventą su bažnyčia čia įkūrė LDK kancleris ir Vilniaus vaivada M.Radvila, numatęs ir giminės mauzoliejaus funkciją. Bilieto kaina – 20 Eur.

Birželio 9 d. 12 ir 14 val. „Lėlės“ teatre – spektaklis vaikams „Pelenė“. Tai klasikinė Pelenės istorija, sukurta pagal Nijolės Indriūnaitės pjesę „Stebuklingi bateliai“. Mažiesiems žiūrovams ji siūlys pasinerti į stebuklingo laiko paieškas. O kada tas laikas būna stebuklingas? Pasakų dėžutėje gyvenantys miniatiūriniai personažai primins, koks trapus gali būti laikas ir koks vertingas susitikimas vieniems su kitais. Bilieto kaina – 8 Eur.

Birželio 13 d. 19 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje skambės „Dainų šventės šaukliai“ – mažoji Dainų dienos replika, sujungianti gražiausius ir jau klasika tapusius Dainų šventės kūrinius bei specialiai renginiui sukurtą ekspoziciją apie Dainų šventės istoriją muziejuje.

Bus galima išgirsti ir pajusti populiariausius Dainų dienos „Kad giria žaliuotų“ kūrinius prieš didžiąją šventę, atrinktus iš kiekvienos dalies: „Žemė“, „Dangus“, „Vanduo“, „Miškas“, „Namai“. Renginys nemokamas.

Birželio 13 d. 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje – Osvaldo Balakausko „Requiem in memoriam Stasys Lozoraitis“. Lygiai prieš 30 metų, 1994 m. birželio 13 d., Vašingtone mirė Lietuvos diplomatas, visuomenės veikėjas, Vilties prezidentas S.Lozoraitis. Sakoma, kad Kovo 11-osios išvakarėse svarstant, kada skelbti Lietuvos nepriklausomybę, lemiamas buvo skambutis S.Lozoraičiui, Vašingtone veikusios Lietuvos atstovybės vadovui. Atlikėjai – Šv.Kristoforo orkestras, choras „Jauna muzika“, G.Kupšytė. Dirigentas M.Barkauskas. Įėjimas laisvas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.