J.Heifetzo konkurso laureatė grieš sostinės publikai

Nacionalinėje filharmonijoje šeštadienį viešės japonų smuikininkė, Jaschos Heifetzo konkurso laureatė Mayumi Kanagawa.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 26, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:58 AM

Kartu su Nacionaliniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno, solo griešianti japonų muzikantė atliks populiarų romantizmo epochos kūrinį smuikui ir orkestrui – Maxo Brucho Pirmąjį koncertą.

Koncerto programoje taip pat skambės suomių kompozitoriaus Jeano Sibeliuso Antroji simfonija bei Roberto Schumanno operos „Genovaitė“ uvertiūra, kurioje pasakojama prancūzų XIV a. legenda apie grafo Zygfrido žmoną nekaltąją Genovaitę, klastingas Golo ir tarnaitės Margaretos pinkles bei laimingą šmeižto istorijos atomazgą.

1901 m. Vilniuje gimęs ir XX amžius muzikinei kultūrai daug puikių smuikininkų padovanojęs J.Heifetzas muziko karjerą pradėjo Kaune kaip šešiametis vunderkindas. Lietuvoje nuo 2001 m., kai buvo minima virtuozo gimimo 100-oji sukaktis, kas ketveri metai rengiamas tarptautinis J.Heifetzo smuikininkų konkursas. 2013 m. jis įvyko jau ketvirtą kartą, o konkurso nugalėtoja tapo japonų smuikininkė M.Kanagawa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.