Ant teatro stalo – viso dešimtmečio kūrybos derlius

„Stalo teatras“ - vienintelis Lietuvoje objektų teatras, kuriame „vaidina“ ir daiktai, atgaivinti teatro įkūrėjos, režisierės Saulės Degutytės fantazijos. Su režisiere nuolat dirba jos ištikimi aktoriai Edita Zizaitė, Jurgita Orlovaitė, Saulius Čėpla, kompozitorė Snieguolė Dikčiūtė, kostiumų dailininkė Ligita Skukauskaitė.

Aktorė ir režisierė S.Degutytė vaidina pirmąjį "Stalo teatro" spektaklį "Eglė žalčių karalienė".<br>"Stalo teatro" archyvo nuotr.
Aktorė ir režisierė S.Degutytė vaidina pirmąjį "Stalo teatro" spektaklį "Eglė žalčių karalienė".<br>"Stalo teatro" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Oct 11, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:44 PM

Stalo teatro spektaklių savaitė prasidės sekmadienį naujausiu jo kūriniu „Tarmių stalas“, šiemet apdovanotu Auksiniu scenos kryžiumi. Šis spektaklis leidžia miesto vaikui išgirsti lietuviškas tarmes, paspėlioti, ką kuris keistesnis žodis galėtų reikšti, o aktoriai ir jų sekamos pasakos padeda tas reikšmes įminti.

„Kad pasakos atgytų ne tiktai žiūrovų vaizduotėje, bet ir akyse, naudojamas kiekvienas scenoje esantis daiktas – puodynė, grėblys, vandens malūnėlis, medinės žmogelių galvelės, klumpės. Be to, spektaklis prisodrintas čia pat scenoje atlikėjų kuriamos ritminės akustikos, animuojamų daiktų pasauliui suteikiančios unikalų garsinį foną“, – apie spektaklį rašė teatro kritikas Vilmantas Juškėnas.

„Tarmių stalas“ bus vaidinamas ir spalio 14-ąją. O trečiadienį nuo 10 val. vaikų su tėvais laukiama „Pasakoje apie karalius“. Šis spektaklis padės vaikams suvokti ir įvardyti savo emocijas, pamokys kontroliuoti nerimą, pyktį ir baimę.

13 val. Stalo teatras suvaidins savo pirmąjį kūrinį „Eglė žalčių karalienė“, kurio žiūrovai kviečiami prie stalo paragauti senovės lietuvių papročių, burtažodžių, paskanauti smuiko melodijų ir tikrų, teatre iškeptų pyragėlių. Šiame spektaklyje vaidinama su senoviškais daiktais.

Stalo teatras kasdien, spektaklis po spektaklio, parodys savo gerbėjams, kaip jis keitėsi ir augo. Teatro savaitėje publikos laukia ir regėjimas „Avinėlio kelionė“, muzikinis etnologinis veiksmas „Gandro dovana“, muzikinis spektaklis „Peliukas gitaroje“ bei improvizacija „Gimimo diena“.

Stalo teatro spektaklių savaitė „Menų spaustuvėje“ – spalio 12–19 d. Bilietų kaina – 15 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?