„Kaunas Jazz“ pabaigos koncertas galėjo baigtis evakuacija

Publika pirmadienio vakarą taip įsismagino šokinėdama Kongresų rūmuose kartu su vokalistų grupe iš JAV „Naturally 7“, kad galėjo nugriauti balkoną.

„Naturally 7“ ne tik dainavo, bet ir šoko.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Naturally 7“ ne tik dainavo, bet ir šoko.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Apr 28, 2015, 12:15 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:56 PM

Judri svečių septyniukė, po poros metų grįžusi į festivalį „Kaunas Jazz“, bet šįkart – Vilniuje, iš visos širdies linksmino žiūrovus, paversdama kiekvieną savo kūrinį mažu šou, pritaikydama jam choreografiją ir šviesų muziką.

Džiazo festivalyje išgirsti ir pamatyti tokią prašmatnią gatvės kultūros versiją, kokią kuria „Naturally 7“, – egzotiška. Šie vokalo virtuozai neerzino gatvine agresija – jie netgi atliko subtilios muzikos be mikrofonų a cappella.

Vilniečiams labai pasisekė, kad sulaukė tokio koncerto – grupė šiandien pasirodo didžiulėse arenose, o ne tūkstantį klausytojų talpinančiose salytėse. Be to, koncertu Kongresų rūmuose „Naturally 7“ pradėjo Europos gastroles, kuriose pristato naują kompaktinį diską „Hidden in Plain Sight“ su efektingais žinomų dainų perdirbiniais.

Ne be pagrindo kauniečiai kartais paburba, kad Vilniui „Kaunas Jazz“ atiduoda programos perliukus. Tačiau leisti sostinei pajusti šio festivalio kaitrą siunčiant jau patikrintus Kaune projektus – viena iš daugybės jo gerų tradicijų. Kongresų rūmus ji paverčia tarsi dvimiesčio simboliu, nes čia užsukančių „Kaunas Jazz“ žvaigždžių daug kas klausosi antrą kartą.

„Naturally 7“ koncerte taip pat pakilo miškas rankų, svečiams paklausus, kas buvo jų koncerte „Žalgirio“ arenoje.

„Kaunas Jazz“ demokratiška dvasia, atvirumu įvairiausiems muzikos žanrams ir stiliams įgijo daug gerbėjų Lietuvoje ir svetur.

„Šiandien festivalio formatas yra optimalus“, – tvirtino šventę prieš 25 metus įkūręs Jonas Jučas. Tačiau „Kaunas Jazz“ krikštatėvis tuoj pat pridūrė, kad gyvenimas nestovi vietoje. „Festivalis – gyvas organizmas: kažkas apmiršta, kitas daigelis iškyla. Nežinome, kas bus rytoj“.

Laimė, kad tai netrukdo festivalio rengėjams austi naujas idėjas, kurių turi jau ne vieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.