Kaune metai prasideda su šokiu: viešnia iš Madrido kalba kūnu

Spektaklio šerdis yra moters kūnas. Jis pasirodo kaip kintantis objektas, išskirtinis ir simboliškas, su tikslu atskleisti visapusišką, įvairialypę moters tapatybę. Taip trumpai galima apibūdinti žodžiais šokio spektaklį „Moteris esmė. Tačiau iš tiesų šokio esmę pajusti galima tik jį pamačius savo akimis.

Šoka choreografė ir šokėja Ugnė Dievaitytė.<br>Organizatorių nuotr.
Šoka choreografė ir šokėja Ugnė Dievaitytė.<br>Organizatorių nuotr.
Šoka choreografė ir šokėja Ugnė Dievaitytė.<br>Organizatorių nuotr.
Šoka choreografė ir šokėja Ugnė Dievaitytė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 2, 2016, 10:25 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 2:24 AM

Pirmąjį naujųjų metų sekmadienį Kauno šokio edukacijos erdvės „Aura+“ orą išjudins viešnia iš Ispanijos. Madride gyvenanti ir kurianti lietuvė choreografė ir šokėja Ugnė Dievaitytė publiką pakvies į spektaklius „Nekviesta būtybė“ ir „Moteris“.

Spektaklyje „Nekviesta būtybė“ kūrėja kalba apie kiekvienam mūsų artimas patirtis: mūsų slaptas svajones, lūkesčius, kad jos išsipildys ir susidūrimą su tikrove.

Šis spektaklis atspindi keistą būseną – tarsi mūsų vidinį pasaulį persmelktų nekviesta, neprašyta, nepageidaujama būtybė. Įsibrovėlis, kuris pamažu pradeda plėstis tarsi vėžys kūne, užima vis daugiau asmenybės erdvės ir galop visiškai ją užvaldo ir pakeičia.

Antrasis vakaro spektaklis „Moteris“ – kūniška, fizinė refleksija apie moters tapatybės galią ir ribotumą. Šio spektaklio šerdis yra moters kūnas. Jis pasirodo kaip kintantis objektas, išskirtinis ir simboliškas, su tikslu atskleisti visapusišką, įvairialypę moters tapatybę.

„Sukuosi, kol pasimetu sukinyje, absurdiškame pasikartojimų sūkuryje, gyvenimo pasikartojime, kuris mane įveikia ir priverčia suklupti. Pasirodau raudona kaip kraujas, kaip cirko moteris su begalinio ilgio kojomis, dėvinti varginančius aukštakulnius, jausdamasi nepatogiai ir stereotipiškai. Išsekusi ir nuvarginta ji suspindi nuogame paprastume, savo tikruosiuose namuose“, – sako kūrėja pristatydama spektaklį.

Ugnė Dievaitytė – choreografė, šokėja, dėstytoja nuo 2011m. metų reziduojanti Madride, Ispanijoje. Studijavo šiuolaikinį šokį, šokio improvizacijos technikas, šokio terapiją, kontaktinę improvizaciją, yra baigusi psichologijos studijas. Charizmatiškoji šokėja 2014 metais tapo Diuseldorfe (Vokietijoje) vykusio vieno didžiausių pasaulyje šokio renginių – tarptautinės šokio mugės „Internationale Tanzmesse NRW“ veidu.

Išskirtinis šokio vakaras – sausio 3 d. 18 val. „Aura +“ erdvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.