„Vilnius City Opera“ bomba – Glaindborne dainavusi komanda

Kovo 18-20 d. „Vilnius City Opera“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro „Oneginas“ savo žiūrovus perkels į prestižinį Glaindborno festivalį Jungtinėje Karalystėje. Kaip? Laikykitės: atlikti Tatjanos vaidmens į Vilnių atvyksta Maskvos Didžiojo teatro sopranas Jekaterina Šerbačenko, kuri kartu su Edgaru Montvidu bei Andrejumi Bondarenka (Ukraina) šį vaidmenį atliko viename svarbiausių operos festivalių pasaulyje

J.Šerbačenko tituluojama vienu talentingiausių savo kartos lyrinių sopranų.
J.Šerbačenko tituluojama vienu talentingiausių savo kartos lyrinių sopranų.
V.Miknevičiūtė, daugiausia pasirodanti Vokietijos scenose, retas paukštis gimtinėje.
V.Miknevičiūtė, daugiausia pasirodanti Vokietijos scenose, retas paukštis gimtinėje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-03-10 13:19, atnaujinta 2017-06-02 03:07

Ir tai – dar ne viskas. Pirmąjį ir paskutinį vakarą dainuosiančią viešnią antrajame spektaklyje pakeis netikėtas sugrįžimas – Vida Miknevičiūtė. Ši solistė, daugiausia pasirodanti Vokietijos scenose, retas paukštis gimtinėje. Šį kartą VCO kartu su meno vadove ir režisiere Dalia Ibelhauptaite priešakyje pasieks savo dvigubą svajonę – publikai pristatys aukščiausios prabos dainininkus iš užsienio, taip pat leis susipažinti su šalies vardą kitose šalyse garsinančiais kūrėjais.

J.Šerbačenko, tituluojama vienu talentingiausių savo kartos lyrinių sopranų, šiuo metu yra Maskvos Didžiojo teatro trupės narė. 2009 metais ji buvo apdovanota BBC Kardifo pasaulio dainininko apdovanojimu. Solistės bagaže – Mimi („Bohema“), Mikaela („Karmen“), Nataša Rostova („Karas ir taika“), Liu („Turandot“) ir, žinoma, Tatjana („Eugenijus Oneginas“).

Daugelio jau puikiai įvertinta solistė yra pasirodžiusi Paryžiaus operoje, „La Scala“ Milane, Liono operoje, Londono karališkajame operos teatre „Covent Garden“, Monte Karlo operoje, Madrido operos teatre bei garsiajame „Metropolitan Opera“ (Niujorkas).

V.Miknevičiūtė, baigusi vokalo magistro studijas Lietuvoje, 2003 metais per „Erasmus“ programą išvyko studijuoti į Leipcigą. Ten ji tęsė studijas, o vėliau pateko į Ciuricho operos teatro studiją, Provanso Ekso festivalį, Bazelio teatrą, Hamburgo valstybinės operos studiją.  Tarp jos vaidmenų - Pamina ir Papagena („Užburtoji fleita“), Cerlina („Don Žuanas“), Adina („Meilės eliksyras“), Mikaela („Karmen“), Fiordilidži („Visos jos tokios“), Violeta („Traviata“), Margarita („Faustas“). Nuo 2011 m. ji – Mainco (Vokietija) valstybinės operos trupės narė, atliekanti bene visas pagrindines soprano partijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.