VCO Eugenijus Oneginas – kaip jaunas Bradas Pittas

Operos pasaulis yra labai trapus. Čia vienas kostelėjimas ar peršalimas gali reikšti keičiamą solistą ar atšauktą spektaklį. Kovo 18-20 d. Vilniaus Kongresų rūmuose vyksiantys „Onegino“ spektakliai per paskutines kelias dienas turėjo susidurti net su pora panašių situacijų.

Susirgus Eugenijaus Onegino vaidmens atlikėjui, vos per kelias valandas buvo surastas naujas atlikėjas – J.Samoilovas.<br>B.Aumüller nuotr.
Susirgus Eugenijaus Onegino vaidmens atlikėjui, vos per kelias valandas buvo surastas naujas atlikėjas – J.Samoilovas.<br>B.Aumüller nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2016, 11:33 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 9:05 AM

Vos pora dienų iki pasirodymų susirgo net du solistai: Jekaterina Šerbačenko, turėjusi atšaukti ne tik kelionę į Vilnių, bet ir spektaklius Maskvos Didžiajame teatre, bei Janis Apeinis (Latvija), turėjęs atlikti Onegino partiją šeštadienio spektaklyje. VCO kolektyvą išgelbėjo ir solistų atsidavimas, ir didelė tarptautinė patirtis.

Vos per kelias valandas buvo surastas naujas Onegino vaidmens atlikėjas – Jurijus Samoilovas (Ukraina). Rekomenduotas ir „patikrintas“ Lenskio vaidmens atlikėjų Edgaro Montvido ir Andrejaus Bondarenkos, jaunas, tačiau jau priklausantis prestižinei „Askonas Holt“ agentūrai solistas buvo tuoj pat atskraidintas iš Frankfurto (Vokietija), kuriame šiuo metu jis dirba, – yra Frankfurto operos trupės narys.

Puikaus balso, ypač tinkamo Onegino vaidmeniui, dainininkas J.Samoilovas galės sužavėti ne vieną žiūrovę ir savo išvaizda. Kaip sakė  “Jurijus yra mano kraštietis ir atrodo kaip jaunas Bradas Pittas“, – sakė Lenskio vaidmenį „Onegine“ atliksiantis A.Bondarenka. Ar bereikia ką nors daugiau pridurti?

Tatjanos partiją visus tris vakarus atliks Mainco operos trupės narė – Vida Miknevičiūtė. Lietuvoje mažai žinoma solistė Vokietijos teatruose atlieka bene visas pagrindines soprano partijas, o jos kelionių maršrutai yra nusitęsę iki pat Australijos. Vidos atvykimas į „Onegino“ spektaklius brangus ne tik jai ir žiūrovams, bet ir „bohemiečiams“, be galo džiaugsmingai sutinkantiems kiekvieną ilgai nematytą kolegos veidą.

Po visą pasaulį išsiblaškę geriausi Lietuvos balsai džiaugiasi galėdami bent kartą per metus pasimatyti gimtinėje ir kartu kurti neįtikėtinus personažus. Kaip sakė VCO meno vadovė, režisierė Dalia Ibelhauptaitė: „VCO yra namai, į kuriuos visuomet norisi grįžti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.