„Kaunas Jazz 2016“ skambesys vilnija per Lietuvą

Estijos festivalio „Jazzkaar“ dovana – grupė „State of Zoe“.
Estijos festivalio „Jazzkaar“ dovana – grupė „State of Zoe“.
Dainininkas J.Bernhoftas – tikras Šiaurės Europos scenos perlas.
Dainininkas J.Bernhoftas – tikras Šiaurės Europos scenos perlas.
E.Rada – pastarųjų metų Izraelio muzikos sensacija.
E.Rada – pastarųjų metų Izraelio muzikos sensacija.
Saedi vadinama Austrijos muzikos proveržiu.
Saedi vadinama Austrijos muzikos proveržiu.
Balandžio 27 d. T.Grinbergas surengs nemokamą koncertą Kauno prekybos miestelyje „Urmas“.
Balandžio 27 d. T.Grinbergas surengs nemokamą koncertą Kauno prekybos miestelyje „Urmas“.
Motinos dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodymą surengs dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai grupė „Take 6“.
Motinos dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodymą surengs dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai grupė „Take 6“.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 27, 2016, 9:38 AM, atnaujinta May 27, 2017, 12:17 PM

Didžiausias Lietuvoje džiazo festivalis „Kaunas Jazz 2016“, šiais metais skirtas Tarptautinei džiazo dienai, pradėjo kelionę po Lietuvą. Garbė atidaryti 26-ąjį festivalį Panevėžyje atiteko praėjusiais metais savo išskirtiniu vokalu lietuvius sužavėjusiam dainininkui Tamirui Grinbergui iš Izraelio.

Lrytas.tv siūlo išskirtinę galimybę džiazo klausytis tiesiogiai mūsų portale. Balandžio 28 dieną nuo 18 val. žiūrėkite „Kaunas Jazz 2016“ atidarymą iš Rotušės aikštės Kaune. Balandžio 29 dieną siūlome pasiklausyti koncertų iš Vienybės aikštės Kaune nuo 20 val. iki 23 val. O balandžio 30 dieną persikelsime į Vilnių ir tiesiogiai transliuosime „International Jazz Day“ skirtą koncertą iš restorano „Soul and Pepper“ Vilniuje nuo 18 val. Džiazo savaitgalis nuo ketvirtadienio iki šeštadienio – tiesiogiai portale lrytas.tv.

Garbė pradėti ir pabaigti festivalį teko Izraelio atstovams

Balandžio 25 d. Panevėžio muzikiniame teatre ir balandžio 26 d. Alytaus miesto teatre koncertavęs jaunasis talentas iš Izraelio abejingų nepaliko. Dar viena galimybė išgirsti šį išskirtinį vokalą festivalyje „Kaunas Jazz 2016“ bus ir Kaune. Balandžio 27 d. 16 val. T.Grinbergas surengs nemokamą koncertą Kauno prekybos miestelyje „Urmas“, kur savo dainomis pakvies mėgautis kauniečius ir Kauno svečius.

Festivalis „Kaunas Jazz“, bendradarbiaudamas su Izraelio ambasada Lietuvoje, surengė ne tik balsingojo T.Grinbergo, bet ir pastarųjų metų Izraelio muzikos sensacija vadinamos Ester Rada koncertą. Jai teko garbė gegužės 2-ąją Vilniaus Kongresų rūmuose uždaryti 26-ajį „Kaunas Jazz“ festivalį. Sparčiai populiarėjančiai atlikėjai komplimentų negaili tokios garsios žvaigždės, kaip JAV dainininkė Alicia Keys, kurios pasirodymą Ester turėjo garbės apšildyti.

Balandžio 29-ąją – projektas Lenkų džiazo diena

Balandžio 29 d. Vienybės aikštės lauko scenoje skambant Giedriaus Kuprevičiaus kompozicijai „Varis ir kreida“, festivalio rengėjai kauniečius pakvies į vaikų piešinių akciją „Kaunas Jazz ant grindinio“.  Kiek vėliau festivalis „Kaunas Jazz“, bendradarbiaudamas su Lenkijos institutu Vilniuje, pristatys Lenkų džiazo dieną,  kurios metu pasirodymus surengs „Jazz Funk Experience“ feat. Derrickas Mckenzie  ir Pawelas Kaczmarczykas  bei „Flue Band“.

Tą pačią balandžio 29-ąją VDU Didžiojoje salėje laukia specialus Justės Arlauskaitės-Jazzu, pianisto Petro Geniušo ir violončelininko Justo Kulikausko projektas.

Balandžio 29 d. vakarą festivalio rengėjai pakvies užbaigti muzikos klube „Combo“, kur pasirodymą surengs Į Lietuvą pirmą kartą atvykstantis tikras Šiaurės Europos scenos perlas, vertinamas ir žilstelėjusių džiazo kritikų, ir barzdotų miesto hipsterių – Jarle Bernhoftas, kuris jau balandžio 30 d. koncertuos Palangoje.

Tarptautinę džiazo dieną – koncertai Palangoje, Jurbarke ir Kaune

Gausybe koncertų ir nemokamų renginių – būtent taip „Kaunas Jazz 2016“ žada pasitikti UNESCO Tarptautinę džiazo dieną Lietuvoje.

Jurbarko parodų ir koncertų salėje jaukų pasirodymą su gitaristu Carlosu Barreto Nespoli surengs atlikėja Saedi, kuri jau šiandien vadinama Austrijos muzikos proveržiu. Irane gimusi ir Austrijoje užaugusi išskirtinio vokalo dainininkė Saedi, koncertuose sugrįždama prie savo kūrybos šaknų, atlieka jausmingas dainas su fortepijonu. Jos muzikoje slypinti mistika užburia ir dar ilgai įstringa atmintyje.

Palangoje, „Vandenio“ muzikos klube, savo muzika ir balsu džiugins tikras Šiaurės Europos scenos perlas – dainininkas Jarle Bernhoftas. Šio atlikėjo muzika lyginama su Stevie'o Wonderio ir Lenny Kravitzo. Žmogumi-orkestru vadinamas atlikėjas savo koncertuose pasitelkia ne tik balsą, gitarą, klavišinius, efektų pedalus, bet ir žavi publiką išskirtiniu savo talentu bei charizma. Šis norvegų dainininkas pernai pretendavo į „Grammy“ apdovanojimą geriausio ritmenbliuzo albumo kategorijoje ir tapo pirmuoju muzikantu ne iš JAV, įtrauktu į šį prestižinį sąrašą. 

Džiazo legendos Klauso Doldingerio koncertas VDU

Kaune, VDU Didžiojoje salėje, balandžio 30 d. koncertą surengs Europos džiazo milžinu vadinamas Klausas Doldengeris. 79-erių Vokietijos saksofonininkas ir kompozitorius yra parašęs daugiau nei 2000 kūrinių ir surengęs per 5000 koncertų, sukūręs muziką daugiau nei 150 kino filmų ir TV serialų. 1971-aisiais jis įkūrė džiazo ir fjužin grupę “Passport“, kuri gyvuoja iki šiol ir balandžio 30-ąją pirmą kartą pasirodys Lietuvoje.

Per daugiau nei keturis dešimtmečius grupėje yra muzikavusios tokios garsenybės kaip vokiečių dainininkas Udo Lindenbergas, britų pianistas Brianas Augeris ir šios šalies bliuzo žvaigždė Alexis Korneris. Dėl savo atliekamos muzikos ir įtakos džiazo scenai “Passport“ dažnai vadinami europietišku garsiosios grupės „Weather Report“ atitikmeniu. Buvo laikai, kai kontrabandininkų įvežtos grupės plokštelės Lietuvoje buvo muzikos mėgėjų geidžiamas deficitas. Pagaliau atėjo diena, kai Vokietijos džiazo didmeistrio komandą Kaune bus galima išgirsti gyvai.

Projektas Džiazo gatvė ir nemokami renginiai

Balandžio 30 d. Kaunas nuo pat 14 val. iki vėlyvo vakaro Tarptautinę džiazo dieną minės Kauno centre, Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje, nes čia vyks jau trečius metus organizuojamas ir didelio kauniečių bei Kauno svečių dėmesio sulaukęs projektas Džiazo gatvė.

Net penkiose scenose nemokamus pasirodymus surengs jaunieji džiazo atlikėjai, didžėjai ir šokėjai. Miesto širdyje ir Vienybės aikštėje bus skleidžiama žinia, kad „Kaunas Jazz“ festivalis ir jame sklindantys džiazo ritmai vienija visus muzikos mylėtojus. Nemokamus renginius balandžio 30-ąją Vienybės aikštėje vainikuos Estijos festivalio „Jazzkaar“ dovana – grupė „State of Zoe“ ir dangų nušviesiantis šventinis festivalio fejerverkas. Tarptautinę džiazo dieną užbaigti pakvies muzikos klubas „Combo“, kuriame laukia švedų grupės „Koop Oscar Orchestra“ ir garsios Lietuvos atlikėjos „Jazzu“ pasirodymas.

Motinos dieną – pasaulinio garso grupės „Take 6“ koncertas

Gegužės 1-ąją, kai bus minima Motinos diena, festivalio „Kaunas Jazz“ rengėjai siūlo pasitikti kaip niekada šventiškai, nes Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodymą surengs dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai grupė „Take 6“. Vienas žymiausių pasaulyje dainininkų kolektyvų į Lietuvą atvyksta su nauja programa – pristatydama ilgai puoselėtą albumą „Believe“, kuriame kūrinį „You Know You're In Love“ kartu su grupe įrašė legendinis dainininkas S.Wonderis, o dainą „5 Minutes With God“ grupei sukūrė viena populiariausių JAV kompozitorių Diane Warren.

Grupė „Take 6“ į Lietuvą atvyks po koncerto garsiame Milano „Blue note“ muzikos klube. Lietuva yra vienintelė Baltijos šalis, kurioje „Take 6“ – pasaulinio vokalo fenomenas – koncertuos per šią koncertinę turnė.

JAV vokalo superžvaigždės yra koncertavę su tokiomis pasaulinio garso žvaigždėmis kaip Whitney Houston, S.Wonderis, Ray Charlesas. Šio šešetuko balsų sintezė žavėjo „Oskarų“ įteikimo ceremonijos dalyvius bei keturis JAV prezidentus, tarp jų ir dabartinį Baracką Obamą, kuris šių legendinių vokalų pasirodymu mėgavosi per Kalėdų koncertą Baltuosiuose rūmuose.

Kaip teigia „Kaunas Jazz“ rengėjai, Motinos dienos proga „Take 6“ koncertas – puikiausia dovana mamoms, neabejingoms vyriškam vokalui ir jo vienovės skambesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?