Valdovų rūmų kieme – O.Koršunovo meilės istorija ir M.Vitulskis

Paskutinė naujo festivalio „Midsummer Vilnius“ savaitė LDK valdovų rūmų kieme nudžiugins publiką pamėgtų teatralų ir muzikų pasirodymais.

O.Koršunovo režisuota Romeo ir Džuljetos istorija atgims Valdovų rūmų kieme.<br>D.Matvejevo nuotr.
O.Koršunovo režisuota Romeo ir Džuljetos istorija atgims Valdovų rūmų kieme.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė“

Jul 24, 2016, 8:42 AM, atnaujinta May 17, 2017, 11:14 PM

Beveik prieš dvi savaites prasidėjęs vidurvasario festivalis „Midsummer Vilnius“ priartėjo prie kulminacijos.

Liepos 26-ąją LDK valdovų rūmų kiemelyje renginio publika išvys sudėtingiausią šių metų projektą – Lietuvos nacionalinio dramos teatro ir OKT/Vilniaus miesto teatro spektaklį „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, režisuotą Oskaro Koršunovo.

Trylikos metų istoriją skaičiuojantis spektaklis, sulaukęs ne vieno aukšto įvertinimo Lietuvoje ir užsienyje, mūsų šalyje pirmą kartą bus rodomas atviroje lauko erdvėje.

„Pristatyti šį spektaklį Valdovų rūmų kiemelyje – didelis iššūkis. Jo dekoracijos gausios ir sudėtingos. Kad jos būtų sustatytos, suderintas apšvietimas, prireiks dviejų dienų darbo.

Bet šios pastangos nenueis veltui, nes norime pasiūlyti festivalio svečiams išskirtinį reginį“, – aiškino festivalio „Midsummer Vilnius“ vadovas Valdas Petreikis.

Iki šiol šis spektaklis atviroje lauko erdvėje rodytas tik kartą, kai 2003 metais atidarė prestižinį Avinjono teatro festivalį Prancūzijoje, kuris laikomas Kanų kino festivalio atitikmeniu teatre.

Kalbėdamas apie spektaklį režisierius O.Koršunovas neigė populiarią nuomonę, jog Romeo ir Džuljetos istorija yra odė romantiškai meilei.

Pasak jo, iš tiesų ši istorija yra socialinė drama, kuri atskleidžia paradoksą: neapykanta ir žudo, ir įžiebia meilę.

„Montekių ir Kapulečių pavyzdys yra iškalbingas, nes niekas nebežino šių šeimų nesantaikos priežasties – seniausiai jas pamiršo. Jaunasis Tebaldas perima neapykantą ir ją gina kaip tradiciją.

Mes dažnai puoselėjame tokias tradicijas, kurios sukuria tariamų skirtumų priešpriešą ir palaiko neapykantą. Tai, deja, vis dažniau taikomas principas – sutelkti visuomenę ieškant priešų“, – kalbėjo režisierius.

Romeo ir Džuljetos dramą pasakojantis spektaklis jau spėjo apkeliauti daugybę pasaulio šalių, o Lietuvoje vis dar surenka pilnas žiūrovų sales.

2004 metais jis pelnė O.Koršunovui Auksinį scenos kryžių, be to, yra įvertintas prestižiniu Belgrado tarptautinio teatro festivalio (BITEF) prizu.

Tačiau svarbiausia – tai įelektrinantis reginys, kurį verta pamatyti ne vieną kartą. Juolab kad pernai „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ buvo atnaujinta – žinomus aktorius Rasą Samuolytę, Giedrių Savicką ir Gytį Ivanauską spektaklyje pakeitė O.Koršunovo studentai.

Ar tai pakeitė patį spektaklį, bus proga įsitikinti antradienį.(„Sostinė“)

O.Koršunovo režisuotas spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ Valdovų rūmų didžiajame kieme bus rodomas liepos 26 d. 20.30 val. Bilietų kaina – 19–25 Eur.

Scenos pažibos – po atviru dangumi

Liepos 27 d. 20 val. festivalį Valdovų rūmų kieme tęs Modesto Pitrėno diriguojamas Lietuvos kamerinis orkestras su dainininkais M.Vitulskiu ir L.Gubaidulina.

Liepos 28 d. 20.30 val. M.Pitrėno diriguojamo orkestro soliste festivalio scenoje taps dainininkė J.Arlauskaitė-Jazzu.

Festivalį užbaigs L. ir P.Geniušų duetas, pakviesiantis į koncertą liepos 29 d. 20.30 val.

Bilietų kaina – 19–62 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.