Legenda tapęs „Didysis muzikų paradas“ nori atsisveikinti

Ilgiausias klasikinės muzikos koncertas Lietuvoje – jau 20-asis „Didysis muzikų paradas 2016“ – rugsėjo 12-ąją sugrįš prie savo ištakų ir ištars „sudie“.

Praeityje net dešimt valandų trukdavęs „Didysis muzikų paradas“ pristatė visuomenei gausų Lietuvos atlikėjų būrį.<br>LR archyvo nuotr.
Praeityje net dešimt valandų trukdavęs „Didysis muzikų paradas“ pristatė visuomenei gausų Lietuvos atlikėjų būrį.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-10 09:48, atnaujinta 2017-05-13 13:43

„Šio koncerto-maratono idėja 1997 metais kilo todėl, kad anuomet retas koncertas buvo filmuojamas, puikūs mūsų atlikėjai buvo nežinomi, negalėjo konkuruoti su kviestinėmis žvaigždėmis, nedaugelis įžengdavo į Lietuvos nacionalinės filharmonijos sceną. Tad dešimt valandų trukdavęs maratonas pristatydavo visuomenei gausų Lietuvos atlikėjų būrį.

Šiandien situacija pasikeitė. Kasdien vyksta tiek koncertų ir įvairių muzikos renginių, kad juos sunku aprėpti. Daug koncertų filmuoja Lietuvos televizija – juos galima rasti ir LRT mediatekoje. Todėl mąstome, kad atšventus renginio 20-metį laikas ieškoti naujų atlikėjų meno sklaidos formų“, – kalbėjo maratono rengėja Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Taigi šių metų Didysis muzikų paradas turbūt jau paskutinį kartą kvies fanfaromis publiką į Lietuvos muzikų šventę. Dėl šios priežasties sumanyta grįžti ir į Nacionalinės filharmonijos sceną, kurioje prasidėjo įspūdingas ir permainingas koncerto-maratono kelias.

Vakare tradiciškai pasirodys ryškiausi Lietuvos atlikėjai. Dauguma jų – nuo 2001-ųjų teikiamo Auksinio disko apdovanojimo laureatai.

Tai pianistų Rūtos Richterės ir Zbignevo Ibelgaupto fortepijoninis duetas, Sostinės vario kvintetas, Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“, Vilniaus savivaldybės Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, vokalinis ansamblis „Jazz Island“, solistai, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai Asta Krikščiūnaitė, Vytautas Juozapaitis, Vladimiras Prudnikovas bei kiti instrumentiniai ansambliai ir atlikėjai. Šalia ryškių Lietuvos scenos grandų pasirodys ir jaunieji talentai.

Maratonas bus ypatingas ir tuo, kad šiemet minės dvi reikšmingas sukaktis – Lietuvos muzikų sąjungos 80-metį ir žurnalo „Muzikos barai“ 85 metų jubiliejų.

„Specialiai renginiui kūrėme vaizdo siužetus, apžvelgiančius Lietuvos muzikų sąjungos ir žurnalo „Muzikos barai“ istoriją. Kalbindami nūdienos meno pasaulio atstovus nutiesime tiltą tarp praeities ir dabarties, priminsime, jog viskas, kas vyksta, turi savo ištakas, pradžią ir tęstinumą“, – pasakojo A.Žigaitytė-Nekrošienė.

Pastaraisiais metais Didysis muzikų paradas vykdavo LRT studijoje – čia jis nušvisdavo naujomis spalvomis. Tačiau ir šiemet rengėjai žada įspūdingų reginių, šviesų ir vaizdo projekcijų, teatralizuotų pasirodymų.

„Tikiu, kad pavyks sukurti išskirtinį reginį tiek šventės svečiams Nacionalinės filharmonijos salėje, tiek televizijos žiūrovams, koncertą stebėsiantiems iš TV ekranų Tarptautinę muzikos dieną, spalio 1-ąją“, – lūkesčiais dalijosi A.Žigaitytė-Nekrošienė.

O „Didysis muzikų paradas 2016“ Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje prasidės rugsėjo 12 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.