Į Lietuvą atvyks vienas geriausių pasaulio tenorų Josephas Calleja

Pavasarį Lietuvoje pasirodys pasaulinio garso tenoras Josephas Calleja. Maltos „superžvaigžde“ tituluojamas atlikėjas – vienas geriausių šiandienos tenorų pasaulyje. Vilniuje J.Calleja, lyginamą su tokiais legendiniais praeities dainininkais kaip Enrico Caruso ar Jussi Björling, bus galima išgirsti 2017 m. kovo 21 d. koncertų salėje „Compensa“.

Maltos tenoras J.Calleja dainuos Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Maltos tenoras J.Calleja dainuos Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Maltos tenoras J.Calleja dainuos Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Maltos tenoras J.Calleja dainuos Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Maltos tenoras J.Calleja dainuos Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Maltos tenoras J.Calleja dainuos Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 2:40 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:17 AM

Pasak „New Yorker“, 38-erių maltietis yra „vienintelis mūsų dienų lyrinis tenoras, kurio saulėta balso spalva ir meilikaujantis stilius leidžia jį lyginti su L. Pavarotti ir B. Gigli“. Kritikų vertinamas kaip didingas, kuriantis operos istoriją tenoras, J.Calleja operoje debiutavo būdamas vos 19-kos – Maltos „Astra“ teatre jam teko Makdufo partija G.Verdi operoje „Makbetas“.

Netrukus solistas nugalėjo viename svarbiausių tarptautinių jaunųjų operos solistų konkursų „Hans Gabor Belvedere Competition“, sėkmingai pasirodė „Caruso“, Placido Domingo „Operalia“ konkursuose bei „Spoleto“ festivalyje JAV. Tai atvėrė J. Callejai kelią į tarptautinę karjerą.

Mantujos hercogas Niujorko „Metropolitan Opera“ teatro „Rigolete“, Polionė Londono karališkojo operos teatro „Normoje“, Faustas Bavarijos valstybinio operos teatro „Mefistofelyje“, Rudolfas Berlyno operos „Bohemoje“ ir Don Chozė Čikagos „Lyric Opera“ teatro „Karmen“ spektaklyje – tai tik nedidelė dalis vaidmenų, kuriais šiuo metu gyvena J.Calleja.

Vienas svarbiausių šio sezono pasirodymų pačiam solistui – grįžimas į „Grange Park Opera“, kur jis pirmą kartą dainuos Kavaradosį G.Puccini operoje „Toska“.

Pastarieji J.Calleja sezonai apima pasirodymus „Fauste“ ir „Hofmano pasakose“ Niujorko „Metropolitan Opera“ teatre, Alfredo vaidmenį „Traviatoje“ ir Adorno – G.Verdžio „Simone Bokanegroje“ Londono karališkojoje operoje bei gausybę kitų pagrindinių vaidmenų Čikagos, Berlyno, Miuncheno, Frankfurto, Vienos ir Londono operos scenose.

J.Calleja jau yra sukūręs per 30 pagrindinių vaidmenų garsiausiose pasaulio operos scenose, o tai nemenkas laimėjimas tokio amžiaus tenorui. Jį taip pat galima išgirsti dainuojantį su žymiausiais pasaulio orkestrais įvairiuose vasaros festivaliuose ir koncertuose nuo Europos iki Japonijos. J.Callejos diskografijoje – jau 5 soliniai albumai ir ne vienas operos bei koncertinis įrašas.

„Esu vienas iš vos 4-ių tenorų pasaulyje, sėkmingai leidžiančių operos įrašus,“ – yra sakęs J.Calleja. Beje, prieš kelis metus jis debiutavo ir Holivude – 2014 m. filme „Imigrantas“ jis suvaidino legendinį tenorą E.Caruso.

J.Calleja Vilniuje pasirodys 2017 m. kovo 21 d. koncertų salėje „Compensa“. Bilietus platina BILIETAI LT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.