„PADI DAPI Fish“ šokio spektakliuose – paikos maldos ir princesės

Klaipėdos šokio teatras „PADI DAPI Fish“ uostamiesčio scenose pristatė choreografių Agnijos Šeiko spektaklį „Paikos mergaitės maldos“ ir Ingos Kuznecovos premjerą vaikams „Pamirštų ir nežinomų princesių istorijos“.

„Pamirštų ir nežinomų princesių istorijos“. Inga Kuznecova.<br>PADI DAPI Fish nuotr.
„Pamirštų ir nežinomų princesių istorijos“. Inga Kuznecova.<br>PADI DAPI Fish nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Dec 7, 2016, 1:03 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:05 AM

Dramos teatre žiūrovai išvydo prieš ketverius metus „Auksiniu scenos kryžiumi“ įvertinta A.Šeiko spektaklį „Paikos mergaitės maldos“, kuriame šoka ryškiausios „PADI DAPI Fish“ žvaigždės – Aušra Krasauskaitė, Beata Molytė ir pati choreografė.

Pagal prancūzų dekadento Arthuro Rimbaud, kuris, kaip teigia amžininkai, vertėsi ne tik ginklų kontrabanda, bet ir prekyba žmonėmis, poemą sukurtas A.Šeiko spektaklis išsiskiria  XIX amžiaus estetiką atspindinčiais šokėjų kostiumais, simbolistine scenografija.

Choreografė  į šį laikotarpį žvelgia kaip į tam tikrą istorinį  virsmą, susietą su socialinėmis permainomis, naujomis srovėmis, modernaus ir postmodernaus meno pradžią, paženklintą moterų laisvėjimo idėjomis.

Spektaklis alsuoja anuomet populiaraus vokiečių filosofo Friedricho Nietzsche's kūrybos dvasia, mistiškomis įžvalgomis: „Šį gyvenimą... turėsi gyventi dar kartą ir dar begalę kartų. Amžinasis būties smėlio laikrodis bus verčiamas be paliovos…“ „Paikos mergaitės maldos“ – tai moters sielos egzistencinis šokis būties laike ir erdvėje. Skambant Giya Kancheli muzikai, siekiame perteikti jausmų dramą, persmelktą „egzorcizmo“, viską apimančio laukimo“, – pasakojo A.Šeiko.

Klaipėdos kultūros fabriko scenoje  “PADI DAPI Fish“ pristatė premjerą  – spektaklį vaikams „Pamirštų ir nežinomų princesių istorijos“. Šis choreografės Ingos Kuznecovos kūrinys – iššūkis sustabarėjusioms normoms ir įvaizdžiams.

Spektaklis, pasak I.Kuznecovos, mažoms mergaitėms padės atrasti išskirtinius „princesių“ bruožus, juos puoselėti, kurti visaverčius ir pagarbius santykius su kitais žmonėmis.

Tikroviškas gyvenimo situacijas šokėjos perkelia į pasakų pasaulį, šokių kalba vaizdingai ir įtaigiai pasakoja apie nepakartojamą kiekvienos princesės charakterį.

Perteikdamos princesių bruožus šokėjos į kuriamus personažus sudėjos savo vaikystės idealus, prisiminimus, tad spektaklyje nuo pat pradžios iki pabaigos tvyro nenuspėjama, žaisminga ir nuoširdi atmosfera.

„Galbūt ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai šiame spektaklyje atpažins save, situacijas bei jausmus, kuriuos išgyvendavo vaikystėje,“ – kalbėjo I.Kuznecova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.