Asmik Grigorian tolsta: horizonte – debiutai JAV ir Zalcburgo festivalyje

„Ji gerai valdo savo galingą balsą, užtikrintai skambantį viršūnėse, metalinio atspalvio. Grigorian yra puiki artistė, labai emocinga ir nuoširdi“. Taip lietuvių dainininkę įvertino žinomo muzikos portalo „Bachtrack“ recenzentė po jos debiuto Umberto Giordano operoje „Fedora“ Stokholmo karališkajame teatre.

A.Grigorian.<br>R.Šeškaičio nuotr.
A.Grigorian.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 6:00 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:42 PM

Anot kritikės, solistė ir klastingas savo partijos vietas sugebėjo atlikti skoningai, sužibėjo nuostabia itališka tartimi. Be to, šalia jos buvo idealus partneris – gražaus balso ir nepriekaištingos technikos italų tenoras Andrea Care. „Dainininkus siejo ypatingas vidinis ryšys. Jiems pavyko išvengti verizmui būdingų perspaustų emocijų – visada dainuoti elegantiškai“, – dėsto kritikė.

Fedora – naujas tragiškas Asmik personažas įspūdingoje jos sukurtų moterų galerijoje. Fedora įsimyli savo sužadėtinio žudiką, bet prieš tai pasmerkia mirčiai jo brolį ir motiną. Kai mylimasis tai sužino, Fedora nusižudo.

Šį pusmetį išskirtinai reikšminga solistei taps ir Mari partija Albano Bergo operoje „Vocekas“. Vasario pradžioje šios operos ištraukas A.Grigorian atliks Majamyje su Michaelo Tilsono Thomaso diriguojamu San Francisko simfoniniu orkestru, o vasarą debiutuos Mari vaidmeniu Zalcburgo festivalio premjeroje. Tai etapiniai jos karjeros įvykiai.

„Voceką“ Zalcburge statys rusų dirigentas Vladimiras Jurowskis su iškiliu šiuolaikinio meno kūrėju Williamu Kentridge‘u, šįkart tapsiančiu ir režisieriumi. Voceką dainuos garsus vokiečių baritonas Matthias Goerne, spektaklyje grieš Vienos filharmonijos orkestras.

Pavasarį dukters susilaukusi A.Grigorian jau dirba netausodama jėgų. Iš karto po spektaklių Stokholme jos laukia Tatjanos partija Maskvos didžiojo teatro „Eugenijuje Onegine“, režisuotame Dmitrijaus Černiakovo, bei Vysbadeno teatro spektaklyje, režisuotame artistės vyro Vasilijaus Barchatovo.

O Kalėdų proga artistė  nutarė pailsėti nuo operų ir nudžiuginti lietuvių publiką. Gruodžio 29 d. Nacionalinėje filharmonijoje, 30 d. Kauno filharmonijoje skambės jos kartu su pianistu Feliksu Zakrevskiu atliekamos S.Barberio ir A.Bergo dainos, S.Rachmaninovo Romansai.

Parengė Asta Andrikonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.