Kirtimų kultūros centrą sprogdins džiazo eksperimentininkai iš Lietuvos ir Kanados

Balandžio 27 d., 20 val. Kirtimų kultūros centre (Dariaus ir Girėno g. 69) įvyks vienintelis Lietuvoje kanadiečių Philippe‘o Lauzier ir Érico Normando koncertas su Lietuvos eksperimentinės muzikos numylėtiniais Juozu Milašiumi ir Mantu Augustaičiu.

J.Milašiaus pasirodymai nepalieka abejingų.<br>R.Jurgaičio nuotr.
J.Milašiaus pasirodymai nepalieka abejingų.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Koncerto partneriai.<br>Organizatorių nuotr.
Koncerto partneriai.<br>Organizatorių nuotr.
Koncerto plakatas.
Koncerto plakatas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2017, 1:06 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 1:25 AM

É.Normandą glaustai apibūdinti sunku. Tai improvizuotojas bosininkas, instrumentų kūrėjas, kompozitorius, dainų autorius, dainininkas, įrašų ir koncertų prodiuseris, nuolat ieškantis naujų scenos partnerių. Koncertuose jis groja savo paties pasigaminta bosine gitara. Kanados muzikos žurnalas „The Wholenote“ É.Normandą pristato kaip vieną kūrybingiausių Kanados muzikos vizionierių, o Australijos meno apžvalgininkas Danas Bigna teigia, jog šiam atlikėjui būdingas itin disciplinuotas požiūris į triukšmo meną.

Antrasis svečias iš užsienio Ph.Lauzier yra saksofonistas ir klarnetininkas, kilęs iš Monrealio, po kompozicijos studijų susidomėjęs improvizacija. Jo įkvėpimo šaltiniai, kaip ir daugumos eksperimentinės muzikos kūrėjų, – nuo šiuolaikine muzikos kalba kuriančių menininkų iki pasaulio tautų muzikos. Philippe‘ui artimas tarpdisciplininis menas – jis yra sukūręs garso instaliaciją projektui Monrealio senajame uoste, muzikos šiuolaikinio šokio ir teatro pasirodymams, vaizdo ir garso projektams.

É.Normando ir Ph.Lauzier duetas kuria savitą muzikinę erdvę, kuri apglėbia klausytoją garsų kosmosu – nuo švelnių, subtilių iki aštrių ir galingų skambesių.

Koncerte Vilniuje su šiuo duetu pasirodys vienas efektingiausių Lietuvos gitaristų Juozas Milašius, dažnai vadinamas Lietuvos džiazo „enfant terrible“. Radikalus eksperimentininkas ir konceptualistas pagarsėjo provokuojančiais projektais, tyrinėjančiais laisvojo džiazo ir triukšmo estetikos gelmes. Į vieną savo koncertų jis yra lipęs per langą grodamas!

Ketvirtasis „Not The Music“ narys – būgnininkas Mantas Augustaitis, vadinamas vienu pajėgiausių jaunosios kartos Lietuvos būgnininkų, grojantis ir kuriantis su neseniai albumą pristačiusia grupe „Umiko“, taip pat „InSearch“, „ReedNoBrass“, „No Dog Barking“. Prieš keletą metų jis pradėjo ir solo karjerą pseudonimu „Chung Kran“.

Keturių atlikėjų susitikimas Kirtimų scenoje žada nežabotų improvizacijų ir ugningų dialogų. Bilieto kaina – 3 eurai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.