Roko operoje „Eglė“ populiarūs solistai žada superhitų

Dainininkai Monika Pundziūtė ir Jeronimas Milius  kartu su maestro Gintaru Rinkevičiumi ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru intensyviai ruošiasi gegužės 11 ir 13 d. scenos šviesą išvysiančios kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus roko operos „Eglė“ premjerai, kurioje jie atliks pagrindinius Eglės ir jos vyro Žalčio vaidmenis. 

 M.Pundziūtė.<br> Organizatorių nuotr.
 M.Pundziūtė.<br> Organizatorių nuotr.
 M.Pundziūtė.<br> R.Daškevičiaus nuotr.
 M.Pundziūtė.<br> R.Daškevičiaus nuotr.
 M.Pundziūtė.<br> Organizatorių nuotr.
 M.Pundziūtė.<br> Organizatorių nuotr.
 J.Milius.<br> J.Siruso nuotr.
 J.Milius.<br> J.Siruso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 12:32 PM

Panašu, kad daug vaidinti nereikės – mėlynplaukė Monika ir charizmatiškasis Jeronimas – puikiai sutarianti ir žavesio nestokojanti ryškiausio lietuvių mito „Eglė žalčių karalienė“  herojų pora. 

Paklausta, ar pasiūlymas atlikti pagrindinį Eglės vaidmenį roko operoje „Eglė“ buvo netikėtas, Monika neslėpė: visada norėjusi dalyvauti tokiuose projektuose. „Tačiau niekada nedrįsdavau apie tai net pasvajoti. Kai išgirdau, kad mano vokalas roko operos kūrėjams yra tinkamas, buvau maloniai nustebinta ir abejonių dėl dalyvavimo projekte nekilo”, – pasakojo M.Pundziūtė. 

J.Tallat-Kelpšos konservatoriją baigusi ir 2015 m. „X faktoriaus“ nugalėtoja tapusi Monika neslepia, kad  darbas su G. Rinkevičiumi ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru – jai pirma tokia didelė ir neįkainojama patirtis.

„Turbūt  įspūdingiausia buvo  pirmoji  repeticija su orkestru, nors labai bijojau“, – neslėpė M. Pundziūtė. 

Pasak dainininkės, nerimą jai padeda įveikti šilti santykiai su kūrybine grupe ir nepaprastas scenos partnerių palaikymas.  Juk roko opera „Eglė“ subūrė didelę scenos patirtį turinčius solistus – J. Milių, Česlovą Gabalį, Tadą Girininką, Mindaugą Zimkų bei aktorių Vladą Bagdoną. 

„Jaučiuosi naujokė tarp tokių profesionalų – jiems viskas išeina labai natūraliai ir organiškai. Tačiau visi labai draugiški - nuo pirmos repeticijos matėsi, kad gerai sutarsime“, – dalijosi įspūdžiais solistė.

Anot M.Pundziūtės,  vienas didžiausių  jai tenkančių iššūkių šioje roko operoje –  aktorinis amplua. „Vaidyba mane visada stipriai žavėjo, bet kartu juk  bijai to, ko labai nori.  Kai aš dainuoju įprastas dainas,  perteikiu jomis emocijas ir nuotaikas. Dabar atlieku Eglės arijas, kurias reikalauja ne tik tikslumo ir jausmo, bet taip pat perteikti situaciją, vyksmą.  Be to, man tenka viena pagrindinių spektaklio arijų. Ją reikia išpuoselėti,  nugludinti“, – dėstė Monika.

M.Pundziūtės scenos partneris J.Milius – vienas žaviausių Lietuvoje miuziklų atlikėjų. Nenuostabu, kad roko operoje „Eglė“ jam teko pagrindinis Eglės vyro Žalčio vaidmuo.

J.Milius džiaugėsi, kad scenos šviesą išvysta tokie rimti lietuvių autorių kūriniai.  „Turime  ne tiek daug  autorių, kurie rašo miuziklus ar roko operas. Ši premjera yra svarbi ir vertinga, nes miuziklo kultūra Lietuvoje yra visiška naujagimė. Gerai, kad bent praėjus daugeliui metų pagaliau turėsime roko operos „Eglė“ sceninę-koncertinę versiją, leisime klausytojams išgirsti šią muziką. Aišku,  gaila, kad tai nebus visavertis sceninis  pastatymas“, -  kalbėjo J. Milius.

Dainininkas taip pat pastebėjo, kad roko opera „Eglė“ iš kitų panašaus žanro kūrinių išsiskiria sudėtingomis vokalinėmis partijomis. „Kompozitorius L.Vilkončius pasistengė, kad visi šeši pagrindinius operos veikėjus įkūnijantys solistai  turėtų kur pasireikšti, parodyti savo vokalinį meistriškumą. Tai  yra reta. Ši roko opera  pakankamai sudėtinga atlikti, bet kartu joje yra epizodų, kuriuos mes drąsiai tarpusavyje vadiname superhitais“, – intrigavo J. Milius. 

Roko operoje „Eglė“ pagrindinį Eglės vaidmenį atliks M. Pundziūtė, Žalčio – J.Milius, Eglės brolius Girinį, Kariūną ir Artoją įkūnys Č.Gabalis, T.Girininkas ir M.Zimkus, o tarpininko Rupūžės vaidmuo patikėtas aktoriui V. Bagdonui. Jūros gyventojus įkūnys choras „Bel Canto“ (vad. Egidijus Kaveckas), o Eglės ir Žilvino vaikus – Artūro Noviko džiazo mokyklos auklėtiniai (vad. A. Novikas). 

Kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus roko operos „Eglė“ sceninės-koncertinės versijos premjera - gegužės 11 ir 13 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose. Dirigentas Gintaras Rinkevičius. Režisieriai Dalia Ibelhauptaitė ir Gediminas Šeduikis. Bilietai parduodami „Tiketoje“ ir Vilniaus kongresų rūmų kasoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.