Tarp septynių Tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso finalininkų – ir lietuvis

Baigėsi Tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso, prasidėjusio šeštadienį, pirmieji turai. Po keturias dienas trukusių perklausų paaiškėjo, kad finale rugsėjo 22 d. (pradžia - 18 val.) Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre varžysis šie solistai: Badralas Chuluunbaataras (Mongolija), Valentynas Dytiukas (Ukraina), Kyubongas Lee (Pietų Korėja), Margarita Levchuk (Baltarusija), Sehoonas Moonas (Pietų Korėja), Tetiana Zhuravel (Ukraina) ir Modestas Sedlevičius (Lietuva). 

 Baritonas M.Sedlevičius.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Baritonas M.Sedlevičius.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Baritonas M.Sedlevičius.<br> Rengėjų nuotr.
 Baritonas M.Sedlevičius.<br> Rengėjų nuotr.
 Tarptautinio V.Noreikos dainininkų konkurso žiuri.<br> Rengėjų nuotr.
 Tarptautinio V.Noreikos dainininkų konkurso žiuri.<br> Rengėjų nuotr.
 Maestro V.Noreika.<br> Rengėjų nuotr.
 Maestro V.Noreika.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 21, 2017, 9:47 AM, atnaujinta Sep 21, 2017, 10:05 AM

Iš viso konkurso pirmajame ture pasirodė 54 dalyviai, į antrąjį pateko 21 tarptautinės žiuri geriausiai įvertintas dalyvis, o į finalą atrinkti septyni ryškiausi solistai. Finale jie atliks po dvi arijas  su LNOBT orkestru, kuriam šį kartą vadovaus dirigentas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Modestas Pitrėnas. 

Tokio masto dainininkų konkursas Lietuvoje organizuojamas pirmąjį kartą, todėl tai – neeilinis įvykis šalies kultūrai. Tai pažymėjo ir atidžiai konkurso pirmuosius turus išklausęs žymus Lietuvos solistas, LMTA Dainavimo katedros profesorius Vladimiras Prudnikovas.

„Noriu pasidžiaugti, kad toks konkursas atsirado Lietuvoje – tai didelė šventė mūsų dainavimo mokyklai. Susidomėjimas konkursu didžiulis - suvažiavo labai stiprūs dalyviai, tiek mūsų kaimynai, tiek svečiai iš tolimų kraštų. Išgirdome daug įspūdingų balsų, puikių jaunų tenorų, nepapratai gerų baritonų, gražiai pasirodė sopranai.

Manau, kad net ir tiems, kurie nepateko į antrąjį turą, konkursas buvo puikus išbandymas, suteikė neįkainojamos patirties. Už tai turime padėkoti konkurso organizatoriams - LMTA, Kultūros ministerijai ir, be abejonių, pačiam maestro Virgilijui Noreikai“, – mintimis dalijosi žymus šalies menininkas. 

Į Tarptautinio Virgilijaus Noreikos konkurso finalą pateko tik vienas Lietuvai atstovaujantis dainininkas – baritonas Modestas Sedlevičius, jau stovėjęs ir vieno žymiausių pasaulio teatrų, Milano „La Scala“ scenoje. 

Po konkurso finalo, kurį tiesiogiai transliuos ir LRT Kultūros kanalas, paaiškės, kas išsidalins solidžias jo premijas. Pirmosios vietos nugalėtojui atiteks 10 tūkst. eurų prizas, antrosios ir trečiosios – atitinkamai po 6 tūkst. ir 3 tūkst. eurų. 

Bus įteiktas ir specialus Publikos prizas, kurį padėjo įsteigti Sauliaus Karoso labdaros ir paramos fondas, bei maestro V.Noreikos vardinis apdovanojimas. Be piniginių premijų, laureatų taip pat laukia koncertiniai prizai, kurių svarbiausias – galimybė kitą sezoną debiutuoti Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Pagrindiniai Tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija. Konkursą organizuoja VšĮ „Natų knygynas“ ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.