Dainuojamosios poezijos festivalyje laukiama spalvingo svečių desanto

Mokytojų namų rengiamas 15-asis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ spalio 17–21 dienomis sukvies į Šv.Kotrynos bažnyčią pažibas iš Prancūzijos, Airijos, Rusijos, Belgijos, Bulgarijos ir Lietuvos.

Gitaristė E.Gallet savo muziką vadina „oranžiniu prancūziškuoju folku“.<br>Rengėjų nuotr.
Gitaristė E.Gallet savo muziką vadina „oranžiniu prancūziškuoju folku“.<br>Rengėjų nuotr.
 A.Zdanavičiūtė.<br> Rengėjų nuotr.
 A.Zdanavičiūtė.<br> Rengėjų nuotr.
 B.Monghanas.<br> Rengėjų nuotr.
 B.Monghanas.<br> Rengėjų nuotr.
 E.Affichecarrée.<br> Rengėjų nuotr.
 E.Affichecarrée.<br> Rengėjų nuotr.
 L.Drumeva.<br> Rengėjų nuotr.
 L.Drumeva.<br> Rengėjų nuotr.
 Lietuvos bardai.<br> Rengėjų nuotr.
 Lietuvos bardai.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 15, 2017, 11:25 AM

Nuo 2003-iųjų rengiamas festivalis „Tai – aš“ jau subūrė ištikimą publiką. Nepaprasto jaukumo vakarai, prasmingi atlikėjų dainų tekstai ir išradingos muzikinės kompozicijos vilioja čia sugrįžti. Festivalio rengėjai neabejoja, jog meilė muzikai suartina ne tik kartas, bet ir tautas.

Šiemetis festivalis leis pasigėrėti įvairiatautės muzikos spalvomis, per gaivią ir išmintingą dainuojamąją poeziją stiprins ryšį tarp šeimos narių.

Liesis folkloro spalvos

Šventę pradės jau tradicinis koncertas „Muzika iš šaknų“. Jis kvies prisiliesti prie etninės kultūros. Į sceną kils dainų autoriai ir atlikėjai, ieškantys peno kūrybai savo bei kitų tautų etninėje kultūroje.

Viena didžiausių vakaro žvaigždžių – dainininkė ir dainų kūrėją Lilly Drumeva iš Bulgarijos. Jos kūryboje gausu kantri muzikai artimo bliugraso bei bulgarų liaudies muzikos elementų.

Kantri muzikos stilius ir airiškas folkloras stipriai paveikė kito vakaro svečio – Brendano Monaghano iš Šiaurės Airijos kūrybą.

Šis atlikėjas imponuoja elegantišku skoniu ir nuoširdumu.

Lietuvai koncerte atstovaus viena iš dueto „Laiminguo“ seserų – Agota Zdanavičiūtė.

Vakarą ves ir klausytojus savo kūryba džiugins kompozitorius bei atlikėjas Algirdas Klova su instrumentine grupe „Vydraga“, Daiva Steponavičienė (Rugiaveidė) su šeima, autorius ir atlikėjas Ričardas Mikalajūnas bei rusų dainuojamosios poezijos ir liaudies dainų atlikėjas Jevgenijus Kirjackis.

Kūryba – lyg kelionė

Koncerte „Iš visos širdies, iš plačiojo pasaulio“ į klausytojų jausmus ir mintis belsis visas būrys skirtingų šalių artistų.

Pirmą kartą Lietuvoje viešės garsi prancūzų dainininkė Evelyne Gallet. Ji savo muziką vadina „oranžiniu prancūziškuoju folku“, nes ji sunkiai paklūsta klasifikacijai.

„Oranžinė – tai mano spalva, o aš dainuoju prancūziškai ir negaliu lyg niekur nieko prisipažinti, kad groju roką. Mano dainose kalbama apie žmogų, moterį, laisvę, meilę ir ilgesį. Mėgstu atmiešti rimtus dalykus humoru.

Dainuojamoji poezija – tai tarytum kelionė po save, kviečianti įsitraukti klausytojus“, – aiškino atlikėja.

Publika išgirs ir lietuviškų šaknų turintį rusą Yourą Vizborą jaunesnįjį, Wimą Segersą ir Ellen Steegen iš Belgijos.

Lietuvai koncerte atstovaus Aistė Lasytė, Bjelle III, „Kamanių šilelis“, Vygantas Kazlauskas su grupe, Gytis Ambrazevičius ir grupė.

Dainuos pažibų šeimos

„Tai – aš“ nepamirš pačių mažiausiųjų – bardai kreipsis ne tik į tėvelius, bet ir į vaikus.

Koncerte „Bardai vaikams. Dainuoja visi!“ muzikuoti bus kviečiami rimti dėdės ir tetos bei būsimieji bardai, jų tėveliai, močiutės, seneliai, mokytojai bei auklės.

Puikią nuotaiką susirinkusiesiems žada Jurgis Didžiulis, jaukumu alsuos Veronikos Povilionienės ir jos dukters Rimos pasirodymas. Vaikiškas daineles dainuos ir visi festivalio užsienio svečiai.

„Tai – mes“ vainikuos ryškiausios Lietuvos dainuojamosios poezijos žvaigždės su savo šeimos nariais.

Teatro grandas Aidas Giniotis žengs į sceną su sūnumi Ignu. Nepakartojamą susitikimą dovanos Saulius ir Jokūbas Bareikiai kartu su Jokūbo žmona Dominyka bei dukromis Barbora ir Severija.

Savo muzikiniais atradimais su publika dalysis Gediminas ir Ainis Storpirščiai. Subtilią ir šiltą autorinių dainų programą žada dar vienas šeimos ansamblis – Teresė ir Milda su tėčiu Gintaru Andrijausku. 

15-asis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ vyks Šv.Kotrynos bažnyčioje spalio 17–21 d. Bilietų kaina – 6–25 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją