Cikle „Kalėdos Didžiojoje“ – nemokami šventiniai koncertai

Naujas ciklas „Kalėdos Didžiojoje“ aštuonis vakarus iki gruodžio 23 d. kvies į nemokamus šventinius koncertus Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Vilniuje. Kalėdų nuotaiką juose kurs ne tik jaunųjų muzikos profesionalų atliekama įvairių žanrų klasikinė muzika, bet ir specialus apšvietimas.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje prieš Kalėdas - nemokami šventiniai koncertai. 
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje prieš Kalėdas - nemokami šventiniai koncertai. 
 Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje prieš Kalėdas - nemokami šventiniai koncertai. <br>M.Endriuskos nuotr. 
 Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje prieš Kalėdas - nemokami šventiniai koncertai. <br>M.Endriuskos nuotr. 
 J.Karoso kamerinėje salėje skambės ir fortepijonas, ir vargonai. <br> M.Endriuskos nuotr.
 J.Karoso kamerinėje salėje skambės ir fortepijonas, ir vargonai. <br> M.Endriuskos nuotr.
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje prieš Kalėdas - nemokami šventiniai koncertai. <br> D.Matvejevo nuotr.
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje prieš Kalėdas - nemokami šventiniai koncertai. <br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-12-08 16:04

Taigi klausytojai, norintys atsitraukti nuo prieššventinio šurmulio ir laukti Kalėdų iškilios muzikos apsuptyje, kviečiami į LMTA Didžiąją bei Juozo Karoso kamerinę salę. Plačioje koncertų ciklo panoramoje kiekvienas atras kai ką artima sau: skambės styginiai ir pučiamieji, vargonai ir fortepijonas, operos solistų balsai ir chorai. Kiekvienas koncertas turės savo vedėją, kuris įves į to vakaro atmosferą.

„Kalėdos Didžiojoje“ prasidėjo gruodžio 7 d. O štai gruodžio 13 d. klausytojai kviečiami į koncertą „Vargonai+“ kamerinėje J.Karoso salėje. „Kalėdos, Naujieji metai – tai laiko ženklai. Kažkas prasideda, baigiasi ir vėl prasideda... Vargonai – taip pat savotiškas besikeičiančio ir nesibaigiančio laiko, amžinybės ženklas“, – sakė žinomas atlikėjas, Vargonų ir klavesino katedrai vadovaujantis prof. Leonidas Melnikas.

Vargonai – koncerto ašis, kurios skambesį papildys fortepijonas, akordeonas bei LMTA vargonininkų ir... Vilniaus dailės akademijos studentų chorai. Skambės Giuseppe Ottavio Pitoni, Antonio Vivaldi, Felixo Mendelssohno, Jacobo de Haano kūrinius.

Gruodžio 14 d. kalėdinių koncertų ciklą pratęs „Akademijos balsai“ – jaunieji vokalo profesionalai, studijuojantys vienoje populiariausių LMTA – Dainavimo – katedroje. Skaidrūs ir aksominiai, sodrūs ir lengvi – pačių įvairiausių atspalvių balsai atliks nuostabias arijas, dainas, duetus ir pripildys koncertų salę grožiu ir didybe.

Gruodžio 16 d. – legendinio Lietuvos obojininko, prof. Juozo Rimo klasės studentų ir absolventų koncertas „5, 6, 7, 8, 9“. Kokia skaičių reikšmė slypi pavadinime? Atsakymus pateiks „angelų dūdos ir trimitai“ – Giovanni Paisiello, Ludwigo van Beethoveno, Charles’io Gounod, Franciso Poulenco, Huwo Watkinso kūriniai pučiamiesiems.

Gruodžio 20 d. publika kviečiama net į du koncertus! Akademija surengs tikras Vaikų Kalėdas: J.Karoso salėje pasirodymą surengs LMTA muzikos mokyklos-studijos auklėtiniai ir mokytojai. Pradžia 18 val.

O Didžiojoje salėje lygiai tuo pat metu dar vieną vokalinės muzikos koncertą „Gražiausios operų arijos ir ne tik...“ dovanos Koncertmeisterio katedros studentai bei įvairūs dainininkai.

Gruodžio 21 d. Didžiojoje salėje rengiamas tradicinis choro muzikos koncertas „Senuosius metus palydint“, kuriame dalyvaus visi LMTA chorai. Koncertą ves TV diktorė Laima Kybartienė, pradžia 16 val.

Gruodžio 22 d. J.Karoso salėje sušvis „Kanklių spindesys“. Akademijos kanklininkės apgaubs autentišku instrumento skambesiu, pasitelkdamos melodingus lietuvių ir pasaulio kompozitorių kūrinius.

O gruodžio 23 d. koncertų ciklą „Kalėdos Didžiojoje“ vainikuos esami ir buvę klarnetininko doc. Juliaus Černiaus auklėtiniai, iškilmingai linkėdami šiltų ir džiaugsmingų švenčių. Įvairios sudėties pučiamųjų instrumentų ansambliai, susivieniję po vėliava „Klarnetas+“, atliks Georges’o Bizet, Claude’o Debussy, Dariuso Milhaud, Samuelio Barberio, Jeano Françaix, Ástoro Piazzollos ir kitų autorių kūrinius.

„Kalėdos Didžiojoje“ – Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (Gedimino pr. 42) gruodžio 13–23 d. Koncertų pradžia 18 val., koncertus ves Ignas Gudelevičius, Paulina Liubarskytė ir Rasa Murauskaitė (išskyrus gruodžio 21 d.). Įėjimas laisvas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.