Šventės nuotakas Filharmonijoje įžiebs džiazo, flamenko ir klasikos kerai

Šiais globalizacijos laikais, kai vieni Kalėdoms nekantriai laukia žiemiško šaltuko ir sniego, o kiti skuba į šiltuosius kraštus mėgautis saule, kartais visų lūkesčiai susipina ir pažyra netikėtomis dovanomis.

 K.Vaiginis (centre) su „Mettis“ kvarteto muzikantais.<br> Rengėjų nuotr.
 K.Vaiginis (centre) su „Mettis“ kvarteto muzikantais.<br> Rengėjų nuotr.
 C.Estevez Calero. <br> Rengėjų nuotr.
 C.Estevez Calero. <br> Rengėjų nuotr.
 H.Romero.<br> Rengėjų nuotr.
 H.Romero.<br> Rengėjų nuotr.
 K.Vaiginis.<br> S.Baturos nuotr.
 K.Vaiginis.<br> S.Baturos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 17, 2017, 6:26 PM

Taip šiemet nutiks Nacionalinėje filharmonijoje, kur prieš tradicinę gruodžio 26–29 d. rengiamą, šventinių nuotaikų persmelktą „Kalėdų muzikos savaitę“ gruodžio 22 d. įvyks tarptautinio projekto „Strings and Air“ (JAV, Lietuva, Ispanija) koncertas „Nuo klasikos iki flamenko“. 

Filharmonijos scenoje susivienys džiazas, flamenko ir klasikinės bei šiuolaikinės muzikos elementai, o efektingą programą pristatys tarptautinis atlikėjų būrys: Kęstutis Vaiginis (saksofonai), Hernanas Romero (gitara, vokalas, perkusija), Carmen Estevez Calero (vokalas, perkusija) ir styginių kvartetas „Mettis“. 

Lietuvos publikai tai puiki proga ne tik pasidžiaugti egzotiškais muzikos sąskambiais, bet ir iš arčiau susipažinti su trimis ryškiais solistais. 

Vienas talentingiausių Lietuvos saksofonininkų Kęstutis Vaiginis jau ne kartą grojo Filharmonijos scenoje su išskirtiniais partneriais. Jis atlieka savo paties kompozicijas, kurioms būdingi moderniojo džiazo ir akademinės muzikos deriniai. Virtuozas daugiausia muzikuoja savo suburtose tarptautinėse grupėse, tarp jų - „SiBuLi“, „Differences“, įvairiuose kvartetuose.

Išgirdęs K.Vaiginio nautorinį albumą „Unexpected Choices“, vienas žymiausių džiazo atlikėjų amerikietis Steve’as Wilsonas saksofonininko muziką apibūdino taip: „Jo vizija yra plati – subtili ir provokuojanti, kylanti iš pagarbos tradicijai, tačiau visada nukreipta pirmyn.“ 

Gitaristas ir vokalistas, „Grammy“ laimėtojas Hernanas Romero jau ne kartą lankėsi Lietuvoje ir džiugino publiką virtuoziška grojimo technika, temperamentu, asmenybės šiluma. Niujorkietis H. Romero yra muzikavęs su legendiniais gitaristais Johnu McLaughlinu, Paco de Lucia, Alu Di Meola. Nuo flamenko iki džiazo ir ritmenbliuzo – tokia plati muzikos paletė atsiskleidžia soliniuose muzikanto įrašuose ir projektuose su kitais atlikėjais, tarp jų - su populiariąja Alicia Keys. 

Iš Ispanijos, muzikų šeimos kilusi Carmen Estevez Calero yra žinoma perkusininkė ir vokalistė, koncertavusi su tokiais muzikantais kaip Sedyu, Rogerio Da Sousa, Henrikas Takkenbergas, Inma Serrano, Jose Luisas Moranas (Madridcaibo), Ronas Jacksonas, Romanas Filiu („Irakere“), teatrinė grupė „Nacho Cano“.  Niujorke jis dirbo su Bobu Quaranta ir Kimu Plainfieldu. 

Atlikėja subūrė flamenko ir džiazo trio „Flamenkina“, dalyvavo daugelyje festivalių, su gitaristu Danieliu Garcia išleido albumą „CaneliBeat“, kuriame flamenko derinamas su elektroninės ir popmuzikos elementais. Carmen Estevez Calero pasirodo ir Brodvėjaus programose, bendradarbiauja su šokėju Savionu Gloveriu, nuo 2011 m. groja ir gastroliuoja su gitaristu H.Romero bei įvairiais garsiais flamenko šokėjais.

Šventines nuotaikas įžiebianti kalėdinė preliudija „Nuo klasikos iki flamenko“ kviečia publiką gruodžio 22 d., penktadienį, 19 val. į Filharmonijos didžiąją salę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.