Pavasaris „Vaidilos klasikoje“ pažers rinktinių koncertų

Vilniuje įsikūrusi išskirtinės akustikos koncertų salė „Vaidilos“ teatre jau spėjo klausytojams pristatyti pusę „Vaidilos klasikos“  antrojo sezono renginių.  Čia klausytojai turėjo progą išgirsti itin aukšto meistriškumo atlikėjus, kurių pasirodymai traukė ir džiugino ne tik klausytojų ausis, bet ir akis.

 J.Gringytė.<br> Rengėjų nuotr.
 J.Gringytė.<br> Rengėjų nuotr.
 V.Noreika.<br> Rengėjų nuotr.
 V.Noreika.<br> Rengėjų nuotr.
 P.Geniušas.<br> Rengėjų nuotr.
 P.Geniušas.<br> Rengėjų nuotr.
 L.Mikalauskas.<br> Rengėjų nuotr.
 L.Mikalauskas.<br> Rengėjų nuotr.
 D.Levkovičius.<br> Rengėjų nuotr.
 D.Levkovičius.<br> Rengėjų nuotr.
 J.Karaliūnaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 J.Karaliūnaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 „The Amazing Cello“ - J.Kulikauskas.<br> Rengėjų nuotr.
 „The Amazing Cello“ - J.Kulikauskas.<br> Rengėjų nuotr.
 V.Paukštelis.<br> Rengėjų nuotr.
 V.Paukštelis.<br> Rengėjų nuotr.
 K.Damulis.<br> Rengėjų nuotr.
 K.Damulis.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 6:32 PM

„Vaidilos“ teatro erdvėje lankytojai gėrėjosi ir žymių dailinininkių Kristinos Norvilaitės bei  Ingos Mrazauskaitės  darbais. 

Pavasario sezonas „Vaidilos klasikos“ publikai taip pat žada įvairiausių žanrų muzikos  –  nuo aukščiausios prabos klasikos iki  šiuolaikinių  kūrinių. Pasak koncertų ciklo meno vadovo Dariaus Mažinto, „Vaidilos klasika“ - tai ne pavieniai renginiai, bet kultūros reiškinys. Jo iniciatorių svarbiausia misija yra jaunimo edukacija bei jaunų atlikėjų iškėlimas, ir ne vien tai.

„Vaidilos klasikos“ pavasario sezono metu toliau bus eksponuojami dailininkų kūriniai, o  koncertų reklaminėje spaudoje pristatomi Dailės akademijoje studijuojančių jaunųjų menininkų darbai. 

Antrajame „Vaidilos klasikos“ koncertų cikle jau pasirodė choras „Jauna muzika“ su vadovu Vaclovu  Augustinu. Sezono atidarymo vakarą skambėjo amerikiečių minimalisto Davido Lango muzika, žavinti klausytojus visame pasaulyje, todėl sezono atidarymo koncertas sulaukė didelio susidomėjimo.

Įsibėgėjus naujajam sezonui, „Vaidilos klasikos“ scenoje išvydome dainininkę Eveliną Sašenko, pristačiusią projektą „Chopin Jazz Inn“, kuris klausytojus tiesiog užbūrė savo prancūzišku žavesiu. Spalio mėnuo buvo pažymėtas pianisto Luko Geniušo, Baltijos gitarų kvarteto, dainininko Eugenijaus Chrebtovo, bei „Jaunųjų „Vaidilos klasikos“ talentų“ pasirodymais. 

Kalėdų nuotaika padvelkęs lapkritis „Vaidilos klasikoje“ padovanojo tarptautinėje scenoje pripažintų smuikininkų Andrejaus Baranovo, Sergejaus Malovo, pianisto Andriaus Žlabio ir „Jaunųjų „Vaidilos klasikos“ talentų“ ciklo pianistės Neringos Valuntonytės bei dainininko Iljos Aksionovo koncertų įspūdžius. 

Šventinę nuotaiką klausytojams kūrė pianistas Petras Geniušas, kurio asmenybė nepalieka abejingų net tų, kuriems klasika - tarsi nepažįstama žemė. Gruodžio mėnesį taip pat buvo pristatytas atnaujintas pasaulio muzikos projektas „Kosminis Čiurlionis“, kuriame pasirodė Petras Vyšniauskas, Olegas Molokojedovas ir Aleksandra Žvirblytė.

Laukė ir intriguojanti elektro-folko misterija „Saulės dukros“, atliekama moterų choro „Viva“ (vadovė Vilija Mažintaitė), taip pat dainininkės Viktorijos Miškūnaitės pasirodymas su pianistu Dariumi Mažintu, artėja pasaulinio garso smuikininko Gidono Kremerio koncertas, lydimas Antano Sutkaus fotografijų. Naujametiniame koncerte pasirodys ansamblis „Niko“ (dirigentas Gediminas Gelgotas),  parengęs išskirtinį, tik šiam kolektyvui būdingą muzikos šou. 

„Vaidilos klasikos“ antrojo sezono pradžia pavasarį žada dar daugiau spalvų, džiaugsmo ir ryškių akimirkų. Skambės ryškiausi operos solistų balsai, scenos grandų Virgilijaus Noreikos ir Petro Geniušo koncertai,  numatomi instrumentinės muzikos atlikėjų pasirodymai iš Lietuvos ir užsienio.  

Pirmajame pavasario sezono koncerte išgirsime tenorą Tomą Pavilionį, kuris dalijosi scena su pasaulinio garso baritonu Dmitrijumi Chvorostovskiu. Po to bus tęsiama jaunųjų talentų renginių serija, - „Baltic Optical Disc“ paramos dėka, jie galės išleisti savo kompaktinę plokštelę.

Tarp „Vaidilos klasikos“ jaunųjų talentų pavasarį muzikuos Elžbieta Liepa Dvarionaitė (fortepijonas), Paulina Jankovskytė (smuikas), Gabrielė Agilė Bajoraitė (fortepijonas), Anastasija Šumskaitė (fortepijonas) bei Agnė Radzevičiūtė (fortepijonas). 

„Vaidilos klasika“ ir toliau džiugins vokalinės muzikos mėgėjus. Scenoje pasirodys maestro V.Noreikos auklėtinis Kasparas Damulis (tenoras), kuriam akompanuos pianistas Darius Mažintas. Be to, koncerte kovo 21 d. išvysime ir patį maestro V.Noreiką.

Liudo Mikalausko (bosas) ir Julijos Karaliūnaitės (sopranas) duetas „Skambanti Lietuva“ pakvies klausytis gražiausių lietuviškos vokalinės muzikos šedevrų atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečio proga. 

Instrumentinės muzikos vakaruose numatomas „The Amazing Cello“ trečiosios kartos violončelininko Justo Kulikausko rečitalis bei unikalaus pianisto ir dailininko Viktoro Paukštelio rečitalis. 

Specialiai koncertuoti „Vaidilos klasikoje“ iš užsienio atvyks italų smuikininkas Domenico Nordio. Šis Venecijoje gimęs atlikėjas jau nuo mažų dienų vadintas vunderkindu, yra laimėjęs Gian Battistos Viotti vardo konkursą, kuriam tuo metu pirmininkavo garsusis Yehudi Munuhinas. Smuikininkui akompanuos  pianistas D.Mažintas.

Sulauksime ir Ukrainoje gimusio, Kanados ir Izraelio pilietybę turinčio, bet Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenančio pianisto Dmitrijus Levkovičiaus. Tai kritikų pripažintas talentas, kuris reiškiasi ne tik kaip atlikėjas, bet ir kaip kompozitorius.

Dmitrijus koncertuoja prestižinėse pasaulio koncertų salėse. Už 2016 metais išleistą Sergejaus Rachmaninovo 24 preliudų įrašą D. Levkovičius pelnė ne tik tarptautinį kritikų pripažinimą, bet ir „International Classical Music Award“ nominaciją.

Tie, kas nespėjo patekti į maestro P.Geniušo rečitalį rudens sezone, į kurį bilietai tirpte ištirpo, galės išgirsti jį  sezono uždarymo koncerte kartu su Justina Gringyte (mecosopranas). 

Taigi „Vaidilos klasika“ tęs savo misiją priartinant meną prie žmogaus: meno mėgėjams bus pristatomi jaunosios kartos bei pasaulinio garso muzikantai, kurių pasirodymus praturtins eksponuojami dailinininkų kūriniai. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.