Kaip Šv. Valentino dieną sutinka tenoras Tomas Pavilionis?

Naujasis „Vaidilos klasikos“ pavasario sezonas duris atveria vasario 14  d. kartu su lyriniu tenoru Tomu Pavilioniu ir pianistu Dariumi Mažintu. 

T.Pavilionis.<br>Rengėjų nuotr.
T.Pavilionis.<br>Rengėjų nuotr.
D.Mažintas.<br>Rengėjų nuotr.
D.Mažintas.<br>Rengėjų nuotr.
T.Pavilionis.<br>Rengėjų nuotr.
T.Pavilionis.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-02-08 13:42, atnaujinta 2018-02-08 13:44

Meilės dienos proga koncerte „Pasaulio meilės dainos“ skambės įvairiausių  kraštų meilės dainos, tad klausytojai tikrai turės progą atrasti savo  mėgiamiausią meilės kalbą. Gal tai bus italų, o gal lietuvių kalba? 

Pakalbinę tenorą ir grupės „el Fuego“ narį Tomą Pavilionį bandėme išsiaiškinti, kuri kalba romantiškesnė?

– Kas labiausiai jus džiugina, kai būnate scenoje?

– Labiausiai džiugina žmonių emocijos. Stovėdamas ant scenos atiduodu publikai visą save ir savo energiją, todėl man visuomet malonu  sulaukti grįžtamojo ryšio. Kai matau ir jaučiu, jog publika pajautė ir suprato jai siųstą žinutę – apima euforija. Tuomet suprantu, jog dirbu ne tik dėl  savęs.

 –  Ar scenoje ir gyvenime esate tas pats žmogus?

– Scenoje tenka atlikti daugybę skirtingų vaidmenų, tad, įkūnydamas  kiekvieną personažą, turiu būti vis kitoks. Tačiau, mano manymu, gyvenime  esu šiek tiek kuklesnis nei scenoje.

 – Turite nepaprastai daug įvairios dainavimo patirties, tad kaip  žvelgiate į savo, kaip dainininko, kelią šiandien? Galbūt kažko gailitės?

– Kiekviena mano gyvenimo patirtis brandina ir augina. Kiekvienas gyvenimo  įvykis mane praturtina tiek kaip žmogų, tiek kaip atlikėją. Juk per muziką mes pasakojame istorijas. Daug sunkiau išreikšti tai, ko nesi patyręs, todėl nesigailiu nieko.

– Esate atpažįstamas ir populiariosios, ir klasikinės muzikos klausytojams.  Kaip pavyksta suderinti šiuos skirtingus amplua?

– Svarbiausia niekada neprarasti savęs, todėl nesvarbu kokią muziką  atlieku – svarbu, kad su meile ir iš visos širdies.

– Jūsų koncertas numatytas vasario 14–ąją, Šv. Valentino dieną. Kaip  esate pratęs sutikti šią dieną? Galbūt tą dieną patyrėte kažką įsimintino?

– Dažniausiai, žinoma, tenka sutikti scenoje. Na, o pati įsimintiniausia  ir romantiškiausia buvo praėjusių metų vasario 14–oji, kai pirmą kartą  su žmona atlikome duetą. 

 – Kokių staigmenų ruošiate klausytojams vasario 14–ąją „Vaidilos“ teatre?

– Kartu su pianistu Dariumi Mažintu ruošiame nuostabios muzikos programą.  Dar galiu išduoti, jog su manimi kartu pasirodys ir mano kolega, žymus operos solistas bei moterų numylėtinis Eugenijus Chrebtovas.

 – Sakoma, jog tikrų tikriausi romantikai, tai – italai. Jei skamba meilės  daina, tai, ko gero,  italų... O ką manote apie lietuvius? Ar netrūksta romantikos lietuviams?

– Nemažiau romantiški ir lietuviai! Dainos galbūt dažniau melancholiškos,  ne tokios temperamentingos, bet tikrai romantiškos. Ateikite į koncertą  ir atskleisime lietuviškos romantikos kortas.

–  Ko galėtumėte palinkėti vienišiems įsimylėjėliams?

– Žmonės nebūna vieniši, kol patys nenusprendžia tokiais būti. Mylėkite  save ir meilė pasibels. Gal ne šiandien, bet rytoj.  O tikroji meilė  ateis būtent tada, kai bus laikas – tereikia sulaukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.