Su „el Fuego“ atsisveikinantis Jonas Sakalauskas: „Darbas su šia komanda – gyvenimo dovana“

Jonas Sakalauskas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas, oficialiai nutraukia aktyvią sceninę veiklą grupėje „el Fuego“.

Grupė „el Fuego“ buvo sukurta 2008 m. kaip tarptautinės operinės popmuzikos grupėsi „Il Divo“ analogas.
Grupė „el Fuego“ buvo sukurta 2008 m. kaip tarptautinės operinės popmuzikos grupėsi „Il Divo“ analogas.
 Tapęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovu, J.Sakalauskas oficialiai nutraukia aktyvią sceninę veiklą grupėje „el Fuego“.
 Tapęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovu, J.Sakalauskas oficialiai nutraukia aktyvią sceninę veiklą grupėje „el Fuego“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 5:47 PM

„Liko nufilmuotų, bet dar nespėtų parodyti laidų, renginių, kuriuose esu įamžintas kaip grupės „el Fuego“ narys. Planuoju dar keletą koncertų su grupe, kol į jos veiklą  visiškai įsilies naujas žmogus. Kas jis – negaliu išduoti. Tačiau oficialiai noriu pranešti, kad mano veikla grupėje baigta. Ir bendruomenė, kuriai tai atrodo nepriimtina, nebeturi dėl ko nerimauti“, – užtikrino Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas.

Anot J.Sakalausko, jam dainuojant grupėje praėjo dešimt nuostabių metų, kai aktyviai koncertuota ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Grupės nariai subrendo, išaugo: Eugenijus Chrebtovas tapo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vienu pagrindinių baritonų, sėkmingai dainuoja visoje Europoje, Tomas Pavilionis – tenoras, sėkmingai dirbantis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Talentingi ir dabar grupėje dainuojantys Paulius Bagdonavičius, Rokas Spalinskas.

„Abu mano kolegos ne tik talentingi, bet ir žmonės, kuriuos galima laikyti pavyzdžiu, kaip reikia dirbti komandoje: pareigingi, darbštūs ir atsidavę. Laikas, praleistas su šiais atlikėjais, buvo nuostabus. Didžiuojuosi mūsų suburta vyriška bendruomene ir skirtis tikrai gaila“, –  sakė J.Sakalauskas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas J.Sakalauskas pabrėžė, jog viena priežasčių, kodėl jis žengė tokį žingsnį, yra ta, kad dalis akademinės visuomenės žmonių skeptiškai žiūri į jo veiklą grupėje „el Fuego“.

„Nesu toks kategoriškas dėl grupės, kuriai priklausiau daug metų. Manau, kad „el Fuego“ stilius pasaulyje mėgstamas, populiarus ir gerbtinas. Deja, Lietuvoje tai nepelnytai neįvertintas muzikos stilius“, –  sakė J.Sakalauskas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas apgailestavo, kad grupė tarsi suformavo ne visai palankų jo įvaizdį: „Kartais tampi susidariusių aplinkybių įkaitu ir sudėtinga su tuo kovoti. Visą gyvenimą mėgau įvairią muziką, įvairius stilius ir esu plačių pažiūrų. Atstovavau grupės stiliui ir džiaugiausi. Deja, mano asmenybė, atliekant šio stiliaus muziką, augo galbūt ne tiek, kiek reikėtų.

Kartu su naujomis pareigomis noriu ir esu įsipareigojęs atstovauti akademinei muzikai. Pereinu į akademinės muzikos pusę. Norisi visuomenei parodyti ir net įrodyti, kad išgirsti, klausytis kamerinės muzikos, simfoninių orkestrų yra gerai ir tiesiog būtina. Kad opera, baletas yra labai gražu, ir tai gali padėti kurti gražesnę, geresnę visuomenę.“

Buvęs grupės narys J.Sakalauskas tikisi, kad naujas dešimtmetis grupei „el Fuego“ atneš ir dar didesnį pripažinimą.

„Linkiu, kad tai taptų naujo kokybinio etapo pradžia. Tikiu, kad mane pakeis naujas ir dar aktyvesnis grupės narys. Būdamas užimtas žmogus ne visada galėjau atsidėti „el Fuego“ veiklai, nors to labai norėjau. Planuojami dideli grupės dešimties metų sukakčiai skirti renginiai, kuriuose galbūt bus galima išvysti ir mane netikėtu amplua. Naudodamasis proga dėkoju už bendradarbiavimą ne tik buvusiems kolegoms, bet ir „Zuzi Records“. Jie buvo geriausi mano draugai ir tikiuosi juos dar kada nors sutikti ne tik gyvenime, bet ir scenoje. Darbas su šia komanda man buvo didžiulė gyvenimo dovana“, –prisipažino atlikėjas.

* * *

Grupė „el Fuego“: Rokas Spalinskas, Paulius Bagdanavičius ir ...

„el Fuego“ (isp. „Ugnis“) – Lietuvos vaikinų vokalinė grupė, kurios sudėtyje – trys operinio balso vokalistai.

Ši popklasikos grupė 2008 m. sukurta kaip tarptautinės operinės popmuzikos grupėsi „Il Divo“ analogas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.