Du talentai seks pasaką suaugusiems apie Raudonkepurę ir Vilką

Lietuvos rusų dramos teatre balandžio 6-ąją – monospektaklio premjera. Režisierius Mindaugas Valiukas ir aktorius Maksimas Tuchvatulinas teatro Erdvėje A–Z pristatys „Vilkinę meilę“.

Aktorius M.Tuchvatulinas monospektaklyje persikūnys į daugybę personažų.<br>A.Aleksejevo nuotr.
Aktorius M.Tuchvatulinas monospektaklyje persikūnys į daugybę personažų.<br>A.Aleksejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2018, 11:22 AM

Visi nuo vaikystės prisimena pasaką apie Raudonkepurę ir Vilką. Per šimtus metų šis klasikinis pasakojimas vaikams pavirto kone vienu populiariausių siužetų, bemaž mitu.

Ekstravagantiškas artistas, poetas, bardas, dramaturgas ir režisierius M.Valiukas su talentingu jaunosios kartos aktoriumi M.Tuchvatulinu parengė žiūrovams šiuolaikinę ekvilibristinę pasakos apie Raudonkepurę ir Vilką versiją.

Improvizacinio pasakojimo forma jaunas vyras Albinas per pasakos siužetą perteikia savo meilės ir dramos, virtusios tragedija, istoriją. Šiuolaikiškai tariant, tai „stendapas“, teatrinis monokomiksas, postmodernistinė pasaka suaugusiesiems.

Nors visi žino, kad pasakos apie Raudonkepurę siužetas yra „baisus“ (tiesa, pabaiga laiminga), „Vilkinė meilė“ ir čia pateiks žiūrovams daug staigmenų.

Pirmąjį kūrybinėje biografijoje monospektaklį kuriantis aktorius M.Tuchvatulinas sakė ilgai negalvodamas ėmęsis šios pjesės, nes joje pamatęs daug bendra su savo gyvenimu.

„Nelengvą literatūriniu ir žanro požiūriu tekstą man lengvai pavyko įvaldyti, jau pirmose repeticijose mokėjau jį visą, pjesė tiesiog stebuklingai apsigyveno mano galvoje.

Čia kalba daugybė personažų, tačiau sunkiausia įkūnyti Albiną, nes jis yra ir pasakotojas, ir vienas vaidina būrį kitų personažų (Albinas – anuomet, Albinas – dabar, Albinas – „standaperis“, Albinas – Tėvas, Vycka, Džonis, Tomis, Houpas, Kanelupa, Rozamunda, jos Senelė ir Mama).

Lengviau buvo persikūnyti į vyrukus, o moteriškų personažų dar ieškau, nors stengiuosi vaidinti be jokių kaukių, kiekvieną personažą perleisti per save“, – sakė M.Tuchvatulinas.

Monospektaklio „Vilkinė meilė (postpasaka)“ premjera. Balandžio 6 d. 18 val. 30 min. Lietuvos rusų dramos teatras, Erdvė A–Z.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.