Choras „Bel Canto“ scenoje susitiks su elitiniu britų ansambliu „Voces8”

Geriausias Lietuvoje mėgėjų choras „Bel Canto“ skelbia ciklo „Open to the World“ tęsinį. Du vakarus iš eilės – rugsėjo 29 ir 30 d. – jaukioje Kotrynos bažnyčioje Vilniuje choras pasirodys su vienu populiariausių pasaulyje vokalinių ansamblių – „Voces8“ iš Jungtinės Karalystės.

 „Open to the World“ <br> Rengėjų nuotr.
 „Open to the World“ <br> Rengėjų nuotr.
 Ansamblis „Voces8“.<br> Rengėjų nuotr.
 Ansamblis „Voces8“.<br> Rengėjų nuotr.
 Ansamblis „Voces8“.<br> Rengėjų nuotr.
 Ansamblis „Voces8“.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 23, 2018, 12:54 PM

Tračiajame „Open to the World“ ciklo koncerte skambės šiuolaikinių kompozitorių Erico Whitacre'o, Morteno Lauridseno, Malcolmo Dalglisho, Raimondo Tigulio ir kt. kūryba. Vakaro kulminacija taps lietuvių kompozitoriaus Vaclovo Augustino specialiai „Voces8“ ir chorui „Bel Canto“ pritaikytos lietuvių liaudies dainos „Stokitės ponai“ premjera.

„Voces8“ – tai pasaulinę šlovę ir dešimtis prestižiškiausių apdovanojimų pelnęs oktetas, garsėjantis subtiliu, šviesiu ir elegantišku skambesiu.

Vokalinis ansamblis savo repertuare harmoningai derina įvairių stilių ir epochų muziką – nuo XVIII amžiaus polifonijos iki autorinių džiazo kūrinių ir populiariosios muzikos aranžuočių.

Dovana – meistriškumo kursai

Choro „Bel Canto“ meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas teigia, kad pažintis ir bendras muzikinis projektas su „Voces8“ yra neįkainojama dovana ir privilegija.

„Buvo sunku patikėti, kai pernai „Voces8“ parodė mums dėmesį ir pasiūlė surengti bendrą koncertą. Šis oktetas – aukščiausio lygio profesionalai, nuolat koncertuojantys prestižiškiausiose pasaulio salėse.

Dalintis su jais scena yra garbė bet kuriam pasaulio chorui. Visa mano komanda nekantriai laukiame ne tik bendrų koncertų, bet ir meistriškumo kursų, kuriuos „Voces8“ dovanos mūsų chorui. Neabejoju, kad jų žinios, patirtis, darbo metodika turės didelės įtakos tolesniam mūsų choro tobulėjimui“, – tvirtino E.Kaveckas.

„Voces8“ savo edukacinę veiklą vykdo per „VCM Foundation“. Fondas dirba su dainininkais, chorais, dirigentais, vykdo mokslinius tyrimus, organizuoja meistriškumo kursus, lyderystės ir muzikos vadybos programas.

Edukacinėje veikloje „Voces8“ bendradarbiauja su garsiausiais muzikos kūrėjais, taip pat prestižinėmis Europos koncertų salėmis „Bozar Brussels“, „Paris Philharmonie“, „Vienna Konzerthaus“ ir „Heidelberg Frühling“.

Dainuoti – džiaugsmas

Koncertuose su choru „Bel Canto“ svečiai pristatys savo „Sing Joyfully“ programą, kuri atskleidžia ansamblio aistrą įvairių muzikinių stilių muzikai, nuostabią balsų harmoniją, muzikalumą ir sceninę eleganciją. Angeliški „Voces8“ dainininkų balsai įprasmins ir Renesanso, ir džiazo, ir populiariosios muzikos kūrinius.

„Voces8“ meno vadovas – Barnaby Smithas, choro „Bel Canto“ meno vadovas ir dirigentas – dr. Egidijus Kaveckas, antroji dirigentė ir chormeisterė – Milda Zapolskaitė, chormeisterė ir koncertmeisterė – Raminta Gocentienė, vokalo pedagogas – Liudas Norvaišas. Koncerto prodiuseriai – Audrius Valatkevičius (choras „Bel Canto“) ir Robinas Tysonas („Voces8“).

Choras „Bel Canto“ pristato: Open to the World

Choro „Bel Canto“ muzikinis projektas „Open to the World“ – tai 5 koncertų ciklas, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-ečiui.

Jo svečiai – garsiausi pasaulyje šiuolaikiniai kompozitoriai E.Whitacre'as (JAV) ir O.Gjeilo (JAV/Norvegija), geriausi Švedijos chorai „Svanholm Singers“ ir „Sofia Vokalensemble“, elitinis vokalinis ansamblis „Voces8“ (JK) ir nuostabus šveicarų choras „Männerstimmen Basel“.

Projekto tikslas – pristatyti publikai iškiliausius pasaulio atlikėjus, kartu su jais švęsti Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-etį, būti, kurti, muzikuoti ir tobulėti kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.