Edgaro Montvido įspūdinguose kūrybos maršrutuose šmėsčioja ir „La Scala“

Londono Vestminsterio katedra ir „Barbican Centre“, Vienos „Musikverein“, Miuncheno „Gasteig“, Amsterdamo „Concertgebouw“ – tai tik kelios iš salių, į kurias netrukus įžengs tenoras Edgaras Montvidas. Vėliau laukia dar įspūdingesnės – Los Andželo „Royce“, Milano „La Scala“.

 E.Montvidas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 E.Montvidas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 E.Montvidas (pirmas iš kairės) su gastrolių bendražygiais: G.Buratto, J.E.Gardineriu,  C.Winters ir A.Hallenberg.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 E.Montvidas (pirmas iš kairės) su gastrolių bendražygiais: G.Buratto, J.E.Gardineriu,  C.Winters ir A.Hallenberg.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-18 16:56, atnaujinta 2018-09-19 08:06

Viliojantys pasiūlymai solistui pasipylė, kai jis pradėjo dainuoti G.Verdi Requiem. Nuo užvakar Edgaras – kelyje kartu su batutos legenda anglu Johnu Eliotu Gardineriu, jo įkurtu orkestru „Revolutionnaire et Romantique“, garsiuoju Monteverdi choru ir trimis kolegomis solistais.

Po debiuto Vroclavo Nacionaliniame muzikos forume Lenkijoje ši kompanija atliks Requiem dar septynis kartus – Anglijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Liuksemburge ir Olandijoje. Šiandien, rugsėjo 18-osios vakarą, jie pasirodys Londono Vestminsterio katedroje rengiamame labdaros vakare, kuris skiriamas vėžio tyrimams Jungtinėje Karalystėje.

„Ką tik sužinojau, kad galbūt įrašinėsiu Requiem Milane, kur įvyko jo premjera, diriguojama paties G.Verdi. Visi kviečia lyg susitarę“, – džiaugėsi Edgaras.

Šį pavasarį G.Verdi šedevras jį nuskraidins už Atlanto, kur laukia koncertai su „Pacific“ simfoniniu orkestru Los Andžele. Lyg tyčia populiarųjį veikalą į savo repertuarą šį sezoną įtraukė ir maestro Gintaras Rinkevičius su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO), o atlikti tenoro partiją, aišku, pakvietė E.Montvidą.

Tikėkimės, sulauksime gimtinėje solisto, nors išvakarėse jis koncertuos „Barbican Centre“ su vienu iškiliausių šių dienų dirigentų Seru Simonu Rattle'u ir Londono simfoniniu orkestru, šįkart – neįprastu amplua: atliks tenoro partiją lenkų kompozitoriaus Karolio Szymanowskio baleto veikale „Harnasie“.

„Negalėjau atsisakyti tokio įdomaus pasiūlymo, nors tą dieną turėčiau repetuoti Vilniuje. Taigi Requiem Lietuvoje teks dainuoti be repeticijų“, – prisipažino tenoras.

Prieš kelerius metus kitas K.Szymanowskio kūrinys – opera „Karalius Rogeris“ – atkreipė muzikos pasauli dėmesį į lietuvių solistą, puikiai padainavusį Piemens partiją su Bostono simfoniniu orkestru, diriguojamu Charleso Dutoit, koncertinėje operos versijoje. Sėkmė nebuvo pamiršta – Edgaras pakviestas 2020-aisiais pasirodyti šios operos spektakliuose, diriguojamuose Antonio Pappano, Milano „La Scala“.

Šalia įspūdingų darbų svetur, šį sezoną dainininko laukia kaip reta daug pasirodymų Lietuvoje. Jau spalį Edgarą išvysime Vilniaus kongresų rūmuose ir Kauno filharmonijoje H.Berliozo „Fausto pasmerkime“, kurio imsis maestro G.Rinkevičius su LVSO. Faustą solistas įkūnys ir sugrįžtančiuose „Vilnius City Opera“ spektakliuose.

Be to, jis dainuos B.Britteno „Les illuminations“ su Lietuvos kameriniu orkestru Nacionalinėje filharmonijoje, įkūnys Alfredą Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro „Traviatoje“ ir papuoš LVSO 30-mečio koncertą Kongresų rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.