„Bel Canto“ Kalėdoms diriguos garsusis Ericas Whitacre'as

Choras „Bel Canto“ (meno vadovas Egidijus Kaveckas) ir vienas populiariausių pasaulyje kompozitorių ir dirigentų, „Grammy“ laureatas, TED pranešėjas, „Virtual Choir“ autorius Eric Whitacre pristato baigiamąjį „Open to the World“ ciklo koncertą. Du vakarus iš eilės – gruodžio 9 ir 10 d. – Filharmonijoje Vilniuje, Ericas Whitacre'as ir choras „Bel Canto“ surengs išskirtinius Kalėdinius koncertus.

 Choras „Bel Canto“ (meno vadovas Egidijus Kaveckas).<br> Organizatorių nuotr.
 Choras „Bel Canto“ (meno vadovas Egidijus Kaveckas).<br> Organizatorių nuotr.
Vienas populiariausių pasaulyje kompozitorių ir dirigentų, „Grammy“ laureatas Eric Whitacre.<br> Organizatorių nuotr.
Vienas populiariausių pasaulyje kompozitorių ir dirigentų, „Grammy“ laureatas Eric Whitacre.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2018, 4:08 PM, atnaujinta Nov 25, 2018, 12:12 AM

Choras „Bel Canto“ ir E.Whitacre'as į savo koncertus pakvietė ir būrį talentingų svečių – norvegų vokalistą ir gitaristą Mariusą Becką, solistę Liną Dambrauskaitę, vokalistą Tomą Sinickį, berniukų chorą „Ąžuoliukas“ (meno vadovas Vytautas Miškinis), „Mikroorkéstra“ styginių kvartetą, pianistus Motiejų Bazarą ir Ramintą Gocentienę, elektronika gros Evaldas Stulgaitis, mušamaisiais – Darius Rudis.

„Berniukas, kuris juokėsi iš Kalėdų senelio“

Kalėdiniuose „Open to the World“ koncertuose choras „Bel Canto“ atliks populiariausius E.Whitacre'o kūrinius, tokius kaip „Lux Aurumque“, „Sainte-Chapelle“, „Fly to Paradise”, „Goodnight Moon”, „Glow”, taip pat kitų kompozitorių muziką.

Pirmą kartą Lietuvoje choras „Bel Canto“ kartu su M.Becku interpretuos amerikiečių dainininkės Miley Cyrus išpopuliarintą „Wrecking Ball“ ir amerikiečių folkloro dainą „Man of Constant Sorrow“, kurią išgarsino filmui „O, Brother Where Art Thou?“ suburta grupė „The Soggy Bottom Boys“.

Šiuos kūrinius E.Whitacre'as aranžavo chorui ir kartu su M.Becku pirmą kartą pristatė iTunes festivalyje Londone 2014 m. Šį kartą dauguma šios programos skambės ir Filharmonijoje Vilniuje.

Ypatinga E.Whitacre'o ir choro „Bel Canto“ kalėdinio koncerto premjera – netikėtas svečio kūrinys „The Boy Who Laughed At Santa Claus“ mišriam ir vaikų chorams ir fortepijonui. Pagal to paties pavadinimo Ogdeno Nasho eilėraštį sukurta kompozicija pirmą kartą buvo atlikta pernai garsiojoje Walto Disney'aus koncertų salėje Los Andžele.

Po pasaulinės premjeros E.Whitacre'as dar tobulino savo kūrinį, tad kompozitoriaus ir choro „Bel Canto“ koncertuose Vilniuje skambės naujausia „The Boy Who Laughed At Santa Claus“ versija.

Ypatingas ryšys

E.Whitacre'as jau antrą kartą aplankys chorą „Bel Canto“. Vieno garsiausių pasaulyje chorinės muzikos kūrėjų muziką atlieka milijonai dainininkų ir muzikantų, jis nuolat diriguoja garsiausiose pasaulio koncertų salėse. Muzikas yra išleidęs kelis topų viršūnėse karaliavusius albumus, vienas jų – „Light and Gold“ - pelnė „Grammy“ apdovanojimą.

E.Whitacre'ą kviečia skaityti pranešimus daugelis „Fortune 500“ sąrašo įmonių, tarp jų -  „Apple“ ir „Google“, jis taip pat talikna Pasaulio ekonomikos forume Davose, Jungtinių Tautų renginiuose ir pagrindinėse TED konferencijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.