Virtuoziški džiazo meistrai žengs į svarbiausią koncertų sceną

Neeilinė dovana gruodžio 21 d. laukia Lietuvos džiazo muzikos gurmanų. Nacionalinėje filharmonijoje gros modernus tarptautinis ansamblis – „Kęstutis Vaiginis Quartet“ (Lietuva, Suomija, Čekija, Turkija), atliekantis originalias jo lyderio Kęstučio Vaiginio kompozicijas.

 K.Vaiginis.<br> S.Baturos nuotr.
 K.Vaiginis.<br> S.Baturos nuotr.
 J.Haavisto.<br> Organizatorių nuotr.
 J.Haavisto.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2018, 8:51 AM, atnaujinta Dec 11, 2018, 8:55 AM

Tai vienas iš daugelio Kęstučio Vaiginio tarptautinių kvartetų. Filharmonijos scenoje su K. Vaiginiu muzikuos Joonas Haavisto (fortepijonas, Suomija), Tomášas Barošas (kontrabosas, Čekija), Feritas Odmanas (mušamieji, Turkija). Virtuoziški, tituluoti, bet ir nuoširdumu paperkantys džiazo meistrai dovanos energija pulsuojantį džiazą.

Atlikėjus subūręs vienas talentingiausių Lietuvos saksofonininkų Kęstutis Vaiginis studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. Petro Vyšniausko kl.), Amsterdamo aukštojoje menų mokykloje ir Hanzos taikomųjų menų universiteto konservatorijoje Olandijoje, tobulinosi Manhatano muzikos mokykloje Niujorke.

Atlikėjas daugiausia muzikuoja tarptautinėse grupėse „Jazz Pictures“, „Guerilla Jazz.lt“, „Orkestretto“, „DPG group“, „Tree Stones Quartet“, subūrė grupę „SiBuLi“, Kęstučio Vaiginio kvartetą, kaip kitų grupių lyderis bei kviestinis narys pasirodė daugelyje prestižinių džiazo festivalių („Nord Sea Jazz“, Roterdamo, Londono, Otavos, Keiptauno, Honkongo, Stambulo ir kt.).

Jis muzikavo su tokiomis džiazo žvaigždėmis kaip Barbara Dennerlein, Danielis Messina, Davidas Berkmanas, Alexas Sipiaginas, Edas Howardas, Adamas Cruzas, Randalis Corsenas, Bilalas Karamanas, Burakas Bedikyanas, Herbie Kopfas, Joonas Haavisto ir kt.

Išgirdęs 2008 m. K. Vaiginio Niujorke įrašytą CD „Unexpected Choices“, vienas iškiliausių džiazo muzikantų Steve’as Wilsonas (Niujorkas) atlikėjo muziką apibūdino taip: „Jo vizija yra plati – subtili ir provokuojanti, kylanti iš pagarbos tradicijai, tačiau visada nukreipta pirmyn.“

K. Vaiginis groja originalias kompozicijas, kurioms būdingi moderniojo džiazo ir akademinės muzikos raiškos deriniai. Jo kompozicijose jaučiama latin, bebop, afrikiečių stilių bei tokių džiazo meistrų kaip Johno Coltrane’o, Joe Hendersono, Wayne Shorterio, Branfordo Marsalio, Davido Sanchezo muzikinė įtaka.

Atlikėjas yra apdovanotas Birštono džiazo festivalio Grand Prix, Europos kultūros fondo „Europamusicale“ premija.

Pasak paties saksofonininko ir kompozitoriaus K. Vaiginio, muzikos esmės neįmanoma įsprausti į skirtingų žanrų rėmus. Muzika, kaip gyvenimas, yra daugiaveidė. Tokios tad muzikos tikėkimės ir šį kartą.

Džiazo muzikos koncertas „Kęstutis Vaiginis Quartet“ vyks gruodžio 21 d., penktadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.