„Tango In Jazz“ koncertinė turnė naujai atskleis tango muzikos paslaptis

Muzikos projekte „Tango In Jazz“ su žaviąja sodraus aksomino balso Vilniaus tango teatro vokaliste Egidija Mačiulyte susijungė tarptautinių džiazo virtuozų pajėgos ir birželio mėnesį per koncertinę turnė klausytojams žada muzikinių įspūdžių. Apie artimiausius pasirodymus, projekto kelią ir viziją kalbėjomės su unifikuoto tarptautinio džiazo muzikos ansamblio iniciatoriumi, saksofonininku, kompozitoriumi, orkestruotoju, pedagogu Leonardu Pilkausku.

E.Mačiulytė – Vilniaus tango teatro vokalistė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Mačiulytė – Vilniaus tango teatro vokalistė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Mačiulytė – Vilniaus tango teatro vokalistė.<br> D.Kučio nuotr.
E.Mačiulytė – Vilniaus tango teatro vokalistė.<br> D.Kučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2019, 12:53 PM

– Kokia tarptautinio muzikos projekto „Tango In Jazz“ susibūrimo istorija?

– Prisiliesti prie tango muzikos buvo sena mano svajonė, kuri vis laukė savo progos. Maždaug prieš pusmetį pasitaikė galimybė į Lietuvą pasikviesti savo draugus, džiazo virtuozus kontrabosininką Francesco Angiuli ir būgnininką Jelle van Gielą iš Vakarų Europos, o pianistas Domas Žeromskas dar nebuvo išvykęs į studijas Berklee'io koledže, taigi daug palankių ir laimingų aplinkybių lėmė šio mano svajonių projekto atsiradimą.

– Kaip susidūrė jūsų ir Vilniaus tango teatro vokalistės E.Mačiulytės keliai?

– Dar 2016 metų Egidija su manimi susisiekė ieškodama pagalbos dėl orkestruočių kūrimo Vilniaus tango teatro programai „Lunfardo“, kurios svarbus akcentas buvo svečiai iš Argentinos – bandonijos virtuozas, vokalistas ir šokėjų pora. Tokiomis aplinkybėmis pirmą kartą turėjome galimybę kartu padirbėti. Vilniaus tango teatro šou iki šiol man yra palikęs labai gražų įspūdį!

– Ką muzikine prasme siekia atskleisti projektas „Tango In Jazz“?

– Šis projektas yra bandymas atskleisti tango muzikos improvizacines galimybes. Nors šis stilius, atsiradęs dar XIX amžiaus pabaigoje, nėra toks komerciškas Europoje, tango muzika šokio bendruomenėse išlaiko savo aukštą kultūrinę vertę net ir šiais greito informacijos srauto laikais. Per koncertą papasakosime, kaip tango muzika evoliucionavo nuo salonuose grojamų tango stiliaus dainų iki Angelo Villodo ar Carloso Gardelio indėlio į tango muziką bei kuo ir kaip Astoras Piazzolla susijęs su džiazo pasauliu.

– Ko gali tikėtis klausytojai jūsų pasirodymuose?

– Pristatysime ne tik A.Piazzollos, A.Villodo ar C.Gardelio muzikinę kūrybą, bet ir tokių džiazo muzikos legendų kaip Dizzy Gillespie'is ir Gerry Mulliganas prisilietimą prie tango muzikos. Svarbus akcentas, kad klausytojai išgirs ir originalias „Tango In Jazz“ ansamblio kompozicijas. Taip pat ketinu naudoti elektroakustinius garso efektus sustiprinti improvizacinei daliai, taigi laukia išties spalvingi pasirodymai.

– Kokie artimiausi „Tango In Jazz“ pasirodymai?

– Pirmasis mūsų turnė koncertas įvyks birželio 12 d. jaunimo festivalyje „Troškimai“ Anykščiuose, birželio 13 d. pasirodysime „Volfas Engleman“ studijos terasoje Kaune ir birželio 14 d. klausytojų laukia baigiamasis koncertas „Jazz Cellar 11“ Vilniuje.

– Ar su projektu siejate ir ateities planus? Kokie jie?

– Neabejojame, kad projektas augs, bet tam dar reikia laiko. Ši koncertinė turnė yra puiki proga supažindinti klausytojus su tokia muzikine koncepcija, naujai atlikti tango muziką, papildyti ją profesionaliomis improvizacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.