Kristupo festivalyje – specialus muzikinio filmo „Muzika tavo rankose“ seansas

Kristupo festivalis šią vasarą kvies ne tik į koncertų, bet ir į kino sales! Birželio 26-ąją „Forum Cinemas Vingis“ įvyks išskirtinė prancūzų režisieriaus Ludovico Bernardo filmo „Muzika tavo rankose“ („Au bout des doigts“, 2018) peržiūra kartu su gyvu pianisto Simono Poškos pasirodymu.

 filmo „Muzika tavo rankose“.<br> FIlmo kadras.
 filmo „Muzika tavo rankose“.<br> FIlmo kadras.
 filmo „Muzika tavo rankose“.<br> Reklama.
 filmo „Muzika tavo rankose“.<br> Reklama.
 filmo „Muzika tavo rankose“.<br> Reklama.
 filmo „Muzika tavo rankose“.<br> Reklama.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 19, 2019, 4:32 PM

Jaunas vaikinas Metju (Jules Benchetrit) kilęs iš neturtingos šeimos, pasuka nusikalstamu keliu – su draugais ima apiplėšinėti pasiturinčių miestiečių namus

. Neaišku, kuo tai būtų pasibaigę, tačiau viskas pasikeičia, kai į jaunuolio gyvenimą įžengia Pjeras Geitneris (akt. Lambertas Wilsonas). Nacionalinės Paryžiaus konservatorijos direktorius tiki Metju talentu, nors jo paties karjerai kyla grėsmė...  

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka „Oskarui“ nominuota britų aktorė Kristin Scott Thomas, šešiems „Cezario“ apdovanojimams nominuotas Lambertas Wilsonas ir jaunasis Jules Benchetrit. Puikų aktorių kolektyvą papildo įspūdingas garso takelis.

Filmas be muzikos, tai tas pats kaip valtis be irklų. Muzika atskleidžia paslėptus kontekstus, išryškina emocijas. O kai dar pats filmas apie muziką, apie nematomą atlikėjų gyvenimo pusę, apie mūsų visų kasdienius pasirinkimus, žinoma, atsirado nenumaldoma pagunda įtraukti jį į Kristupo vasaros festivalio renginių programą.

Be to, jauno pianisto istorija pasakojama taip, kaip tą moka tik prancūzai – šiek tiek dramatiškai, šiek tiek naiviai, šiek tiek su humoru, bet neabejotinai žavingai“ , - šypsosi festivalio meno vadovė Jurgita Murauskienė.

Kaip ir pagrindinis filmo „Muzika tavo rankose“ herojus Metju, Simonas apdovanotas nepaprastu talentu ir nepaisant savo jauno amžiaus jau susikrovęs solidų pasiekimų bagažą: tarptautinių konkursų laureatas už  pasiekimus muzikoje įvertintas LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštu bei Mažojo Šv. Kristoforo apdovanojimu. Žiūrovams jis paruošė efektingą programą, kurią vainikuos C. Debussy „Džiaugsmo sala“.

Prasidedantis Kristupo festivalis be išskirtinio filmo seanso, kvies į renginius iki pat rugsėjo 8 dienos. Muzika skambės Neries krantinėse, Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vingio botanikos sode, A. Mickevičiaus bibliotekoje ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.