Stalo teatras mažuosius žiūrovus vėl kviečia į gyvus spektaklius

Sulig vasaros pradžia dar plačiau atsivėrus renginių durims, Stalo teatras taip pat kviečia sugrįžti prie pasakų ir vėl susitikti teatre. Birželio 9 d. 16 val. „Menų spaustuvės“ Kišeninėje salėje bus sekama pasaka iš Jono Basanavičiaus tautosakos bibliotekos „Kaip žvejys į dangų ėjo“. 

Scena iš spektaklio „Kaip žvejys į dangų ėjo“. 
Scena iš spektaklio „Kaip žvejys į dangų ėjo“. 
Scena iš spektaklio „Kaip žvejys į dangų ėjo“. 
Scena iš spektaklio „Kaip žvejys į dangų ėjo“. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-06-05 19:35

Pasaka skirta ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Šioje istorijoje pasakojama apie žvejį, kuris, norėdamas „išsipirkti“ mylimąją, keliauja į kitą pasaulį ir atlieka įvairias užduotis. Drąsiai perėjęs jam nepažįstamą pasaulį grįžta ir laimi išsvajotąją merginą. 

Dirbdami su šia medžiaga spektaklio kūrėjai konsultavosi su filologijos mokslų daktare, profesore Bronislava Kerbelyte. Ji teigė, kad pasakose išsamiai apibūdinamas žmogus ir jo siekiai, keliamos amžinos gyvenimo problemos.

Kam reikalingas toks pasakų sekimas? Pasak profesorės, nutolę nuo pasakų suaugusieji dažnai neranda progų pamąstyti apie gyvenimą ir žmonių tarpusavio sąntykius, pamiršta paklausti pasakų patarimo ir daug ką iš jų sužinoti apie protėvius, žmogaus prigimtį ir tą žinojimą perduoti savo vaikams.  

Pasaka sekama teatralizuotai, pasitelkus minimalistines lėles, pagamintas iš jūros išplukdytų medžio gabalėlių, įvairius objektus ir gyvą muziką, atliekamą kanklėmis, įvairiais perkusiniais ir pučiamaisiais instrumentais. 

Birželio 9 d. žiūrovai turės išskirtinę galimybę dalyvauti beveik privačiame spektaklyje, nes dėl saugumo ir salės dydžio apribojimų pasirodymą žiūrėti kviečiama vos 15 žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.