Tenorai pakartos savo triumfą sostinėje

Prieš dvi savaites Vilnių sudrebinusi daininga „Tenoriada“ grįžta į Vasaros terasą su naujais akcentais. Jai pritars pučiamųjų orkestras „Trimitas“.

Šįsyk tenorų bus dar daugiau negu pirmą kartą – 16! <br> V.Ščiavinsko nuotr.
Šįsyk tenorų bus dar daugiau negu pirmą kartą – 16! <br> V.Ščiavinsko nuotr.
„Tenoriada“ suvienijo įvairaus amžiaus ir brandos, pradedančiuosius ir svetur jau pripažintus dainininkus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Tenoriada“ suvienijo įvairaus amžiaus ir brandos, pradedančiuosius ir svetur jau pripažintus dainininkus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Austė Radžiūnaitė

Jul 18, 2020, 9:23 AM

Rytoj Vilniaus mokytojų namų kiemelyje antrą kartą suskambės unikalus Lietuvos tenorų choras „Tenoriada“, kuriam pritars Ugniaus Vaiginio diriguojamas pučiamųjų orkestras „Trimitas“.

Po „Tenoriados“ debiuto birželio 30-ąją šio projekto sumanytojas ir rengėjas operos solistas Vaidas Vyšniauskas sulaukė ne vieno pasiūlymo jį pakartoti. Kurgi dar išgirstume tokį būrį tenorų vienoje scenoje?

Šįsyk jų bus dar daugiau negu pirmą kartą – 16!

Prie V.Vyšniausko, Tomo Pavilionio, Edmundo Seiliaus, Rafailo Karpio, Antano Zakarausko, Audriaus Rubežiaus, Egidijaus Bavikino, Kęstučio Alčauskio, Algirdo Bagdonavičiaus, Edgaro Davidovičiaus ir mažiau žinomų solistų prisijungs Deividas Norvilas. Deja, ir šį kartą neišgirsime Edgaro Montvido ir Mindaugo Zimkaus, užimtų kituose koncertuose.

V.Vyšniauskas tikino, kad net ir girdėjusiems projektą nuobodžiauti neteks: kai kurie dainininkai apsikeitė kūriniais, o visų drauge atliekama Algimanto Raudonikio daina „Švelnumas“ visada suskamba nepakartojamai. „Tai jėga – daugiau negu choras. Pats kompozitorius buvo sužavėtas mūsų pasirodymo“, – tvirtino V.Vyšniauskas.

Anot solisto, idėja suburti tenorus pasiteisino su kaupu. „Iš pradžių svajojau, kad susibursime kur nors prie laužo, ant ežero kranto padainuoti arijų, romansų ir dainų.

Tačiau dėl karantino prasidėjus įrašų vajui man šovė į galvą mintis įsiamžinti su kolegomis – iš to išaugo „Tenoriada“, – prisiminė V.Vyšniauskas.

Jis subūrė tenorus per mesindžerį ir sudėliojo koncerto programą taip, kad kiekvienas galėtų atsiskleisti pagal savo sugebėjimus: stipresniems tenorams teko solo numeriai, pradedantiems – pasirodymai ansambliuose.

Mat „Tenoriada“ vienija įvairaus amžiaus ir brandos, žengiančius pirmuosius karjeros žingsnius ir įvertintus prestižiniais apdovanojimais, svetur pripažintus dainininkus.

„Šio projekto atmosfera labai maloni: niekas nebando susireikšminti arba rodyti pranašumo“, – džiaugėsi V.Vyšniauskas. Jo skaičiavimu, šiuo metu lietuvių tenorų bendruomenę sudaro iš viso 24 dainininkai. Nemažai jų studijavo pas Virgilijų Noreiką ir visi iš V.Noreikos mokėsi.

Gali būti, kad „Tenoriada“ virs gražia tradicija, įsitvirtins Lietuvoje kaip nauja vokalinės raiškos forma, praturtins mūsų kultūrą. V.Vyšniauskas svajoja netgi surengti tarptautinį tenorų festivalį, o šią vasarą planuoja pakartoti koncertą Lietuvos pajūrio kurortuose.

Projektas „Tenoriada“ su U.Vaiginio diriguojamu pučiamųjų orkestru „Trimitas“ Vilniaus mokytojų namų Vasaros terasoje – liepos 19 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.