„Vienybė težydi!“: finalinis festivalio koncertas – baltarusių tautai palaikyti

Tarptautinis operos ir simfoninės muzikos festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ rugpjūčio 23 d. atsisveikins koncertu „Vienybė težydi!“ Klaipėdos šv.Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje. Jis skiriamas ne tik Baltijos kelio akcijai atminti, bet ir už laisvę bei demokratiją savo šalyje kovojančiai Baltajai Rusiai. 

Klaipėdos muzikinio teatro orkestrui diriguos T.Ambrozaitis.    <br>O.Kasabovos nuotr.
Klaipėdos muzikinio teatro orkestrui diriguos T.Ambrozaitis.    <br>O.Kasabovos nuotr.
Klaipėdos muzikinio teatro orkestrui diriguos T.Ambrozaitis.    
Klaipėdos muzikinio teatro orkestrui diriguos T.Ambrozaitis.    
„Muzikinio rugpjūčio pajūryje“ baigiamasis koncertas skiriamas ne tik Baltijos kelio akcijai atminti, bet ir už laisvę bei demokratiją savo šalyje kovojančiai Baltajai Rusiai.
„Muzikinio rugpjūčio pajūryje“ baigiamasis koncertas skiriamas ne tik Baltijos kelio akcijai atminti, bet ir už laisvę bei demokratiją savo šalyje kovojančiai Baltajai Rusiai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 21, 2020, 10:12 AM

Vienybės muzika: šiandien šie žodžiai įgauna ypač svarią prasmę. Mes, Baltijos tautos, prieš tris dešimtmečius susikibusiomis rankomis išdainavę laisvę, šiandien plačia krūtine įkvepiame solidarumo ir vilties gurkšnį, suvienijantį mus su Baltosios Rusios pilietine banga.

Tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“  pabaigos koncertą skiriame kovojusiems ir kovojantiems už laisvę.

„Koplyčioje atliekamos Franzo Schuberto Mišios įprasmins palaikymo maldą tautai, keliaujančiai laisvės ir vilties link“, – tvirtino  Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė. 

Skambės paskutiniais F.Schuberto gyvenimo metais parašytas kūrinys –  Mišios Nr.6 Es-dur (Kyrie; Gloria, Kredo; Sanctus; Benedictus; Agnus Dei). Solistų partijas koncerte atliks Beata Ignatavičiūtė, Dalia Kužmarskytė, Andrius Bartkus, Aurimas Raulinavičius ir Artūras Kozlovskis. Giedos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choras,  teatro orkestrui diriguos Tomas Ambrozaitis.   

„Išgirsite vienas gražiausių, mano manymu, F. Schuberto parašytų Mišių, kurias atliks mūsų teatro orkestras, choras ir solistai“, – sakė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis dirigentas T.Ambrozaitis. 

Šį kūrinį genialusis austrų kompozitorius F.Schubertas (1797–1828) parašė Vienoje 1828-ųjų birželį – paskutinę savo trumpo, vos 31 metus trukusio gyvenimo vasarą. Kaip ir daugelio kitų savo kūrinių, jis pats niekada neišgirdo jo atliekamo. Pirmąkart viešai F.Schuberto Mišios Es-dur, diriguojamos jo draugo Michaelio Leitermayerio, nuskambėjo Vienos Švenč.Trejybės bažnyčioje 1829 m. spalio 4-ąją, prabėgus beveik metams po kompozitoriaus mirties. 

Mišios Es-dur solistams, mišriam chorui ir orkestrui – stambiausias iš F.Schuberto parašytų sakralinės muzikos kūrinių, kurių jo kūrybiniame palikime gausu: pirmąsias savo liturgines giesmes muzikos mokytojo sūnus parašė būdamas vos dvylikos metų. 

Mišių tekstas skamba lotynų kalba. Įėjimas į koncertą – laisvas. Susikaupkime klausydami įkvepiančios bažnytinės muzikos ir bent mintimis pabūkime kartu su didvyriškai už demokratijos pergalę savo šalyje kovojančiais baltarusiais.

Festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ baigiamasis koncertas „Vienybė težydi!“. Rugpjūčio 23 d. 17 val. 30 min. „Vienybė težydi!“. Klaipėdos šv.Pranciškaus Asyžiečio koplyčia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.