„Žuvėdroje“ po atviru dangumi vaidinsiantis Martynas Nedzinskas: „Svarbiausia pasidalyti istorija su žiūrovais“

„Esame „Žuvėdrą“ vaidinę įvairiose erdvėse, nuo OKT Studijos, kur telpa 60 žiūrovų, iki Guangdžou operos Kinijoje, kur telpa keli tūkstančiai žiūrovų“, – pasakojo Oskaro Koršunovo „Žuvėdroje“ pagrindinį Trepliovo vaidmenį kuriantis aktorius Martynas Nedzinskas.

O.Koršunovo „Žuvėdroje“ pagrindinį Trepliovo vaidmenį sukūrė aktorius M.Nedzinskas.<br>D.Matvejevo nuotr.
O.Koršunovo „Žuvėdroje“ pagrindinį Trepliovo vaidmenį sukūrė aktorius M.Nedzinskas.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2020, 12:13 PM

Jau rytoj, šeštadienį, jo ir kitų aktorių lauks dar vienos nepažintos scenos iššūkis – spektaklis vyks po atviru dangumi, Chodkevičių rūmų kieme Vilniuje.

„Žuvėdra“ – vienas daugiausiai scenų Lietuvoje ir užsienyje aplankęs režisieriaus O.Koršunovų spektaklių. Tarp šalių, kuriose pristatytas spektaklis – kone visa Europa ir tokios šalys kaip Kinija, Pietų Korėja, Taivanas.

„Žuvėdros“ biografijoje – ir pasirodymas prestižinės Venecijos bienalės programoje, vienbalsiai kritikų įvertintas kaip festivalio nr. 1.

„Esame sukaupę didelę patirtį vaidindami skirtingose erdvėse. Sunku pasakyti, kaip bus tą vakarą, kai vaidinsime Chodkevičių rūmų kieme. Kiekvienas spektaklis yra gyvas procesas, kurio negali nuspėti, kad ir kiek patirties turėtum“, – spektaklio išvakarėse mintimis dalijosi M.Nedzinskas.

Beje, pasirodymas Chodkevičių rūmų kieme įrengtoje scenoje yra ne pirmas „Žuvėdros“ vaidinimas po atviru dangumi. Pirmą kartą tai įvyko prieš ketverius metus Ribadavijoje (Ispanija), festivalyje „MIT Mostra Internacional de Teatro Ribadavia“.

„Prisiminus spektaklį Ribadavijoje, pirmiausia į galvą ateina iššūkiai, kylantys vaidinant lauke, kur aplink loja šunys, kavinėse groja muzika, virš kalnų šviečia tikras mėnulis ir matyti tikras dangus.

Kad ir kaip ten būtų, tokia patirtis leidžia sugrįžti į pačią pradžią ir prisiminti, kam vaidini, dėl ko vaidini. Kad ir kokia erdvė būtų, svarbiausia papasakoti istoriją, pasidalyti ja su žiūrovais. Manau, jog ir šį kartą bus taip pat“, – vylėsi M.Nedzinskas.

„Žuvėdra“ – trečioji režisieriaus O.Koršunovo trilogijos dalis – sintezuoja visą trilogiją ir visą OKT/Vilniaus miesto teatro veiklą. Ją taip pat sudaro spektakliai „Dugne“ ir „Hamletas“. 

„O.Koršunovas yra pastatęs dvi Antono Čechovo „Žuvėdras“. Maskvos Dailės teatro „Žuvėdra“ kalba rafinuotai didmiesčio auditorijai, o Vilniuje, mejerholdiškoje O.Koršunovo teatro laboratorijoje, pastatyta kartu su puikiais aktoriais ji prakalba labai intymiai, asmeniškai, nors kartu dramatiškai ir nenuspėjamai.

„Kas tu esi?“ – šis O.Koršunovo „Hamlete“ veidrodiniam atvaizdui duodamas klausimas dabar užduodamas esančiam šalia. Todėl „Žuvėdra“ yra nepamirštamas kolektyvinės kūrybinės magijos eksperimentas, kur nuostabūs aktoriai – M.Nedzinskas (Trepliovas), Nelė Savičenko (Arkadina), Darius Meškauskas (Sorinas) ir kiti – žvelgia vienas į kitą, tyrinėdami tiek hamletiškos A.Čechovo pjesės horizontus ir kraštutinumus, tiek dar neatrastas aktorinio talento galimybes“, – apie spektaklį pasakojo filosofas, OKT/Vilniaus miesto teatro literatūros konsultantas Kasparas Pocius.

A.Čechovo „Žuvėdra“ (rež. O.Koršunovas). Rugpjūčio 29 d. 21 val. Chodkevičių rūmų kiemas (Didžioji g. 4, Vilnius, įėjimas iš Bokšto g.). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?