Anatolijui Šenderovui atminti – virtualus koncertas

Lapkričio 14-ąją, planuoto koncerto „In memoriam Anatolijui Šenderovui“ dieną, Filharmonija kviečia virtualiai klausytis šio šviesaus atminimo kompozitoriaus kūrybos, kurią atliks maestro Modesto Pitrėno diriguojamas Lietuvos kamerinis orkestras, solistai, ansamblis „Vilniaus arsenalas“. 

A.Šenderovas – vienas ryškiausių šiuolaikinių lietuvių ir litvakų kompozitorių.<br> D.Matvejevo nuotr.
A.Šenderovas – vienas ryškiausių šiuolaikinių lietuvių ir litvakų kompozitorių.<br> D.Matvejevo nuotr.
A.Šenderovas – vienas ryškiausių šiuolaikinių lietuvių ir litvakų kompozitorių.<br> D.Matvejevo nuotr.
A.Šenderovas – vienas ryškiausių šiuolaikinių lietuvių ir litvakų kompozitorių.<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 13, 2020, 2:14 PM

Kadangi viskas rengiama karantino sąlygomis, Filharmonijos salėje nebus nė vieno žiūrovo, o muzika ir atsiminimai sklis internetu www.nationalphilharmonic.tv, Skaitmeninės salės ir Filharmonijos „Facebook“ paskyrose.

Atminimais dalysis iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kur gyvena, atvykusi muziko duktė Žaneta Brandt ir kompozitoriaus bičiuliai. Muzikologė Kamilė Rupeikaitė pristatys ką tik iš spaustuvės atkeliavusią savo monografiją „Dialogai. Kompozitorius Anatolijus Šenderovas“. 

Pasak Filharmonijos generalinės direktorės Rūtos Prusevičienės, kiekvienas A.Šenderovo pasirodymas buvo didžiulis muzikinis įvykis, tarsi festivalis, į kurį atvykdavo daugybė jo bičiulių ir atlikėjų iš viso pasaulio.

„Tai vienas ryškiausių šiuolaikinių lietuvių ir litvakų kompozitorių, pasiekęs labai didelį tarptautinį pripažinimą, nes jo kūriniai skambėjo labai plačiai Europoje, JAV, jo kūrinius į savo repertuarą įtraukė žymiausi orkestrai, solistai“, – sakė R.Prusevičienė.

Su autoriumi buvo planuojamas ir didžiulis šio rudens koncertas, skirtas pažymėti 75-metį. Deja, gražią sukaktį minime jau be kompozitoriaus. O karantinas pakoregavo jo atminimui rengtų trijų Nacionalinės filharmonijos koncertų scenarijų. 

Lapkričio 14 d. Filharmonijos Didžiojoje salėje turėjęs vykti orkestro muzikos koncertas, kurio programą rengė Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, solistai Davidas Geringas (violončelė), Ingrida Armonaitė (smuikas), trio „Kaskados“, Arkadijus Gotesmanas (perkusija), Indrė Baikštytė (fortepijonas, čelesta), Laimonas Salijus (akordeonas) ir dirigentas Modestas Barkauskas, nukeltas į kitų metų lapkričio 13 d., klausytojų iš anksto įsigyti bilietai galioja. 

Lapkričio 15 ir 18 d. planuoti kompozitoriaus kamerinei kūrybai skirti koncertai atšaukti, bet juose turėjusi skambėti programa jungiama į vieną kūrybinį virtualų vakarą, lapkričio 14-ąją klausytojus pasieksiantį iš Filharmonijos Skaitmeninės koncertų salės.

Jame A.Šenderovo kūrybą atliks Ingrida Armonaitė (smuikas), „Armonas-Uss duo“: Rimantas Armonas (violončelė) ir Irena Uss-Armonienė (fortepijonas), ansamblis „Vilniaus arsenalas“, M.Pitrėno diriguojamas Lietuvos kamerinis orkestras, Džeraldas Bidva (smuikas), Pavelas Giunteris (perkusija), Indrė Baikštytė (fortepijonas). 

Virtualaus lapkričio 14 d. koncerto „In memoriam Anatolijui Šenderovui“ pradžia – 19 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.