Orkestras „Trimitas“ ir saksofono virtuozas iš Švedijos kviečia pasinerti į svajingą tango sūkurį

Įsibėgėjant šventinių renginių šurmuliui, gražiausių metų švenčių proga Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, šį sezoną pristatęs jau ne vieną įspūdingą ir klausytojus pakerėjusį renginį, gruodžio 9 d., 19 val. „Vaidilos“ teatre kviečia išgirsti ypatingą šventinį koncertą „Atvirukai iš Argentinos | Tango žavesys“.

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
Orkestras „Trimitas“. <br> D.Matvejevo nuotr.
Orkestras „Trimitas“. <br> D.Matvejevo nuotr.
 A.Paulssonas.<br> K.Pohlo nuotr.
 A.Paulssonas.<br> K.Pohlo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 7, 2021, 10:00 AM

Greta magiškojo Astoro Piazzollos muzikos koncerte skambės Alfredo Reedo, George‘o Gershwino, Igorio Stravinskio, Charles'io Gounod bei kitų autorių kūriniai – savitas reveransas tango. Vakaro solistas – švedų sopraninio saksofono meistras Andersas Paulssonas, laikomas vienu ryškiausių šio instrumento ambasadorių pasaulyje.

Esti muzikos stilių, kurių ambasadoriai dažnai tampa ir stiliaus sinonimu. Šiemet minime argentiniečių kompozitoriaus A.Piazzollos (1921–1992), tango krikštatėvio, šimtmetį. Neabejotiną įtaką šio stiliaus populiarumui turėjęs muzikas aktualus iki pat šių dienų – tango stiliaus atmainų bei variacijų gausu ir šiuolaikinių kompozitorių kūriniuose.

Prie orkestro „Trimitas“ prisijungsiantis solistas A.Paulssonas, debiutavęs Niujorko „Carnegie“ salėje 1992-aisiais metais, yra vertinamas už ypatingą skambesį ir platų veiklos spektrą. Jo meistriškumas įkvėpė daugiau nei penkiasdešimt kompozitorių specialiai sukurti tiek kamerinius, tiek orkestrinius kūrinius, o dar apie trisdešimt naujų premjerų planuojama artimiausiu metu.

Solistas apkeliavo daugybę pasaulio šalių, koncertavo žymiausiose salėse: Berlyno filharmonijoje, „Alice Tully Hall“, Liuksemburgo filharmonijoje, Amsterdamo „Concertgebouw“ ir kt.

Jis bendradarbiavo su tokiais orkestrais kaip Stokholmo karališkasis filharmonijos orkestras, Geteborgo simfoninis, Sankt Peterburgo filharmonijos orkestras ir kt. Atlikėjas vertinamas ne vien už platų klasikinį ir šiuolaikinį repertuarą, tačiau taip pat ir už įvairius projektus su džiazo atlikėjais.

Orkestrui diriguos meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Leifas Karlssonas (Švedija), jau spėjęs pelnyti lietuvių klausytojų simpatijas. Jo interpretacijos – it gaivaus oro gūsis, o ilgametė patirtis vadovaujant įvairiems pasaulio orkestrams byloja apie aukštus tarptautinius atlikimo standartus.

Pastaruoju metu orkestras „Trimitas“ pristato novatoriškas programas, formuoja šiuolaikišką orkestro skambesį bei garso estetiką. Anot dirigento L.Karlssono, programa, kurią klausytojai išgirs gruodžio 9 d.., tikriausiai bus viena nuotaikingiausių šį koncertų sezoną.

„Tačiau tai nereiškia, jog skambės paprasta muzika. Tango, priešingai, yra stilius, reikalaujantis ypatingo pajūčio ir neformalaus santykio su garsu“, – teigė maestro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.