Lietuviai ir ukrainiečiai muzikos ir šokio kalba skelbs taikos žinią

Palaikydamas Ukrainos kovą už laisvę, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras kartu su partneriais – Ukrainiečių kultūros ir švietimo centru „Rodyna“ bei Labdaros ir paramos fondu „Baltijos impresijos“ – kovo 30 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose rengia paramos Ukrainai koncertą „Už taiką ir laisvę!“.

 KVMT orkestras.<br> KVMT nuotr.
 KVMT orkestras.<br> KVMT nuotr.
 KVMT choras ir V.Konstantinovas.<br> KVMT nuotr.
 KVMT choras ir V.Konstantinovas.<br> KVMT nuotr.
 N.Juška.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 N.Juška.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 KVMT orkestras ir dirigentas T.Ambrozaitis.<br> O.Kasabovos nuotr.
 KVMT orkestras ir dirigentas T.Ambrozaitis.<br> O.Kasabovos nuotr.
 KVMT baleto trupė.<br> O.Kasabovos nuotr.
 KVMT baleto trupė.<br> O.Kasabovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras

Mar 18, 2022, 10:56 AM

Koncerte  KVMT bendruomenė ir prie jos prisijungę žinomi šalies menininkai kviečia muzikos ir šokio kalba skelbti taikos žinią, išreikšti palaikymą ukrainiečių tautai.

Koncerte „Už taiką ir laisvę!“ skambėsiančius kūrinius parengė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, choras ir solistai, vadovaujami vyriausiojo dirigento Tomo Ambrozaičio. Rengiantis koncertui, kilo naujų kūrybinių sumanymų, kurie praturtins renginį netikėtais atspalviais.

Daugiau kaip pusę KVMT baleto trupės sudaro jauni ukrainiečių šokėjai, kurie aktyviai įsitraukė į pasirengimą koncertui – jie inicijavo savo tautai brangių choreografinių numerių atlikimą, tad koncerto programoje išvysime ir baleto solisto Yano Malaki atliekamą Ostapo variaciją iš ukrainiečiams brangios operos „Tarasas Bulba“, ir energingą ukrainiečių liaudies šokį hopaką.

Jauna ukrainiečių baleto artistė Sofia Boldovskaja, kartu su šeima prieš keletą dienų atvykusi į Lietuvą iš bombarduojamo Charkovo Ukrainoje, grojant teatro simfoniniam orkestrui šoks pagal žymiąją ukrainiečių kompozitoriaus Myroslavo Skoryko „Melodiją“.

Koncerto žiūrovai turės galimybę vieni pirmųjų pamatyti naują choreografinį numerį, kurį specialiai šiai Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre prieglobstį ir palaikymą radusiai merginai šiuo metu kuria žinoma choreografė Anželika Cholina.

Koncerte dalyvaus ir S. Boldovskajos jaunesnioji sesuo Emma, kuri savo gimtinėje rengdavo vertikalaus šokio pasirodymus. Šokį palydėsiantis dainos „Kometa“ tekstas specialiai šiam pasirodymui verčiamas į lietuvių kalbą, kad jos nešama vilties žinia taptų dar labiau artima ir pagavi klausantiems.

Koncerte dainuos ryškiausi, klaipėdiečių publikos mylimi muzikinio teatro solistai: Beata Ignatavičiūtė, Rita Petrauskaitė ir Mindaugas Rojus. Skambės ištraukos iš lietuvių kompozitorių operų – Balio Dvariono „Dalios“, Vytauto Klovos operų „Du kalavijai“ ir „Pilėnai“, raginančios branginti Tėvynę ir jos laisvę.

Girdėsite ir Skalno dainą „Skriski, skriski Lietuvėlėn“ iš Giedriaus Kuprevičiaus miuziklo „Devynbėdžiai“. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras dėkoja kompozitoriui G. Kuprevičiui, pasidalinusiam nauja, dar niekur neskambėjusia Skalno dainos instrumentuote, kurią šiame koncerte publika išgirs pirmą kartą.

Greta muzikinio teatro atlikėjų scenoje pasirodys ir koncerto svečiai – Klaipėdos šokių mokyklos „Coda“ šokėjos (vadovė ir choreografė Inga Briazkalovaitė) bei svečias iš Vilniaus, Lietuvos baleto primarijus Nerijus Juška, kuris koncerte atliks solo šokio numerį.

Populiarią ukrainietišką lopšinę „Vaikšto miegas po langais“ (Oj, chodit son kolo vikon), aranžuotą Boriso Liatošinskio, drauge su teatro choru atliks choro solistė ukrainietė Dina Mataitienė. Muzikinio teatro choras atliks ir daugiau B. Liatošinskio aranžuotų ukrainiečių liaudies dainų.

Koncertą vainikuos viltingoji „Odė džiaugsmui“ iš Ludwigo van Beethoveno IX simfonijos finalo, teigianti žmonių vienybę ir kviečiančią visas draugiškas sielas į taikią džiaugsmo šventę.

Visos už koncerto bilietus surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos žmonėms. Bilietų kainos – 5 ir 10 eurų pasirinktinai. Bilietus platina Tiketa.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.