Ateinantį penktadienį – net du išskirtiniai festivalio „Kaunas Jazz“ koncertai

Balandžio 22 d. festivalis „Kaunas Jazz“ džiazo gerbėjus pakvies į du koncertus. Pirmajame pasirodys amerikietis Jamisonas Rossas su grupe, o antrajame –  britė Dana Masters. 

Dana Masters ir Jamisonas Rossas. <br>Rengėjų nuotr. 
Dana Masters ir Jamisonas Rossas. <br>Rengėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 10:58 AM

J.Rosso koncertas perkeltas iš 2020 metų balandžio 26-osios, tad galios anksčiau įsigyti bilietai, kurių keisti nereikia

Šis festivalio „Kaunas Jazz 2020“ renginys yra perkeltas į 2022 m. balandžio 22-ąja. Į jį galios 2020 m. balandžio 26-osios renginiui įsigyti bilietai, jų keisti nereikia. Koncertas prasidės 18 val. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje (Pilies takas 1, Raudondvaris, Kauno rajonas). 

J.Rossas – ryškus jaunosios džiazo kartos vokalistas ir būgnininkas. Baigęs studijas ir iš Naujojo Orleano persikraustęs į Vašingtoną, Jamisonas sudomino garsią džiazo vokalistę Carmen Lundy, kuri jį pakvietė į savo grupę.

Su ja du albumus įrašęs būgnininkas bendradarbiavo ir su bliuzo bei roko ekscentriku Dr. Johnu, koncertavo su džiazo garsenybe Nicholu Paytonu, o prieš kelerius metus pradėjo solinę karjerą.

Jamisonas Rossas – „A Mellow Good Time“:

Muzikantui sekasi puikiai – jau pirmasis albumas, pavadintas tiesiog „Jamison“ ir išleistas 2015 metais, buvo nominuotas prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui (geriausio vokalinio džiazo albumo kategorijoje.

2018 m. pasirodė antrasis albumas „All For One“, ne mažiau gerai įvertintas kritikų – jame skamba ir gerai žinomų džiazo kūrinių perdirbiniai, ir originalios melodijos.

Nuostabiai skambantis balsas ir virtuoziškas grojimas būgnais – Jamisono Rosso pasirodymai džiugina muzikalumu ir talentu. Nekyla abejonių, kad 33 metų muzikanto žvaigždė dar kyla – tikėtina, kad po kelerių metų apie jį bus kalbama, kaip apie vieną ryškiausių džiazo atlikėjų JAV.

Jamisono Rosso atliekamas kūrinys „Don’t Go To Strangers“:

D.Masters koncertas rengiamas penktadienį 21 val. „Volfo Engelmano“ studijoje (Kaunakiemio g. 2, Kaunas). Didžiojoje Britanijoje gyvenanti dainininkė koncertuos ne tik Kaune, net ir Palangoje bei Jurbarke. 

„Jos skambesys – unikalus“, – teigė dainininkės D.Masters talentu susižavėjęs, ne viename ture kartu koncertuoti ją kvietęs legendinis airių atlikėjas Vanas Morrisonas.

Dana gimė ir augo JAV, bendradarbiavo su garsiojo muzikanto Prince’o grupe, koncertavo su repo žvaigžde Kanye Westu, tačiau tapo meilės emigrante, kai įsimylėjusi vyrą iš Šiaurės Airijos persikraustė į jo gimtinę.

Dana Masters „Call You Home“:

Šiuo metu ji – puikiai žinoma Didžiosios Britanijos ir Airijos scenoje vokalistė, savo koncertuose atliekanti džiazo, ritmenbliuzo, fanko kūrinius.

Balandžio 23 dieną Dana koncertuos Palangos klube „Vandenis“. Šis pasirodymas bus surengtas vietoj čia turėjusio vykti atlikėjos Avery Sunshine koncerto – dėl pandemijos pasikeitus planams, pastaroji atlikėja į Lietuvą negalės atvykti. Įsigyti bilietai į minėtą koncertą galioja Danos Masters pasirodymui, jų keisti nereikia.

Balandžio 24 dieną Danos Masters koncertas įvyks Jurbarko parodų ir koncertų salėje.

Danos Masters pasirodymas BBC radijo studijoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.