Muziejų nakties stebuklas Katedros aikštėje — netikėtai išdygę jūriniai konteineriai

Tradiciškai į kupiną meno, kūrybos bei intriguojančių pasirodymų muziejų naktį besiruošiantys vilniečiai savo sąrašą gali papildyti neeiliniu reginiu — Vilniaus Katedros aikštėje netikėtai išdygę net 4 Klimato muziejaus jūriniai konteineriai atvers duris gegužės 14-osios popietę.

Stereotipus laužantis Klimato muziejus nustebins interaktyvumu — čia niekas neprašys laikytis tylos ir neliesti eksponatų.
Stereotipus laužantis Klimato muziejus nustebins interaktyvumu — čia niekas neprašys laikytis tylos ir neliesti eksponatų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 12:01 PM

Dvejus metus už ekrano stebėję Muziejų nakties renginius, šiemet dalyviai įsisuks į taip išsiilgtą renginių ir parodų sūkurį. Trenksmingo renginio ženklus Vilniaus Katedros aikštėje jau gali pamatyti bet kuris praeivis — didžiuliai kranai dėlioja žaismingai išmargintus ir skirtingas temas pristatančius jūrinius Klimato muziejaus konteinerius.

Stereotipus laužantis Klimato muziejus nustebins interaktyvumu — čia niekas neprašys laikytis tylos ir neliesti eksponatų. Lankytojai kviečiami žaisti, savo rankomis pajausti žemei kylančius pavojus, ieškoti gamtai draugiškų sprendimų savo kasdienybėje ir patys sau kurti įtraukiančią mokymosi patirtį.

Muziejaus misija yra įtraukti kuo daugiau jaunų žmonių Lietuvoje į aktualiausius klimato krizės klausimus ir parodyti, jog kiekvienas iš mūsų po savęs paliekame pėdsaką.

Interaktyvių parodų, pamokančių žaidimų bei spalvingų istorijų pagalba muziejus šį pėdsaką ragina paversti pozityviu pokyčiu kiekvieno kasdienybėje.

Muziejų naktis be abejonės skirta įsikvėpti kūrybos bei motyvacijos pokyčiui. Klimato muziejaus patirtis kiekviename sužadins norą veikti dėl švaresnio pasaulio bei žalesnės Lietuvos — sau, ir ateities kartoms.

„Gamta – mano kelias į muziką ir kelias į save“, — dalinasi projektą palaikanti žinoma Lietuvos atlikėja Justė Arlauskaitė Jazzu.

Muziejus keliaus per 16 Lietuvos miestų: Vilnių, Trakus, Kėdainius, Telšius, Gargždus, Uteną, Panevėžį, Šiaulius, Mažeikius, Palangą, Šakius, Marijampolę, Birštoną, Tauragę, Jonavą ir Kauną. 2023-aisiais muziejus tęs savo kelionę Latvijoje.

Lietuvių organizuojamą keliaujančio muziejaus projektą finansuoja Europos klimato iniciatyva. Muziejaus kelione rūpinasi logistikos partneris „Hoptrans“.

Sekti muziejaus naujienas bei įsigyti nemokamus bilietus galima Klimato muziejaus internetinėje svetainėje https://klimatomuziejus.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.