„Kaunas Jazz“ grįžta su trenksmu: Kauną savaitgalį užlies džiazo muzika

Didžiausio džiazo festivalio Lietuvoje „Kaunas Jazz“ įkūrėjas ir organizatorius Jonas Jučas šį savaitgalį Kaune žada „užkurti“ vasarišką džiazo ritmą. Europos kultūros sostinės renginių programoje numatyta net dešimt nemokamų koncertų, vienas jų vyks Vilkijoje. 

Jonas Jučas.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Jučas.<br>T.Bauro nuotr.
Džiazo stotelės.<br>Organizatorių nuotr.
Džiazo stotelės.<br>Organizatorių nuotr.
Džiazo stotelės.<br>Organizatorių nuotr.
Džiazo stotelės.<br>Organizatorių nuotr.
Džiazo stotelės.<br>Organizatorių nuotr.
Džiazo stotelės.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 6:11 PM

Laisvės alėjoje sutiktas pagrindinis „Kaunas Jazz“ organizatorius J. Jučas sako, kad populiariausiausios šiuo metu jo išmaniajame telefone naudojamos programėlės  - orų prognozių. „Kol kas savaitgaliui rodo visai gerus orus Kaune.

O tas labai svarbu, nes šeštadienį numatyti net 9 „Kaunas Jazz“ pasirodymai Laisvės alėjoje ir Nepriklausomybės aikštėje, o sekmadienį laukia įspūdingas susitikimas su džiazo mylėtojais Vilkijos prieplaukos amfiteatre, kur koncertuos Kauno bigbendas su specialiu svečiu, kurie atliks Luiso Armstrongo programą“, – intriguoja J. Jučas.

Džiazo stotelės

Pasak J. Jučo, Kaune šeštadienį, birželio 18-ąją, džiazo galima bus pasiklausyti net prie trijų scenų. Veiksmas prasidės 13 val. prie Kaunas - Europos kultūros sostinė biuro „Kaunas 2022” Laisvės alėjoje. Čia veiksianti scena bus skirta Lietuvos džiazo atlikėjams, o joje pasirodys broliai Motiejus, Mykolas ir Benediktas Bazarai, jaunųjų džiazo atlikėjų grupė iš sostinės „JUZT“, programą vaikinuos svečiai iš pajūrio – Klaipėdos diksilendas „Memeland“.

Paraleliai džiazas skambės ir scenoje prie prie fontano Laisvės alėjos viduryje, kurioje įsikurs svečiai iš užsienio. Džiazo mylėtojams koncertuos saksofonininkų kvartetas iš Liuksemburgo „Saxitude“, iš kurių estafetę perims kito puikaus saksofonininko – norvego Sondre Kleveno kvintetas, o pasirodymą šioje scenoje vainikuos svečiai iš Vengrijos – grupė „Kijube“.

„Projekto idėja - džiazo stotelės, kuriose apsijungia Lietuvos džiazo meistrų ir atlikėjų iš užsienio kuriama muzika. Jei pirmojoje scenoje simbioliškai turime atlikėjus iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, tai paskutinėje vakaro programos dalyje per bendrą džiazo projektą jungsis - visos trys šių metų Europos kultūros sostinės“, – pasakoja J. Jučas.

Trys kultūros sostinės

Vakare veiksmas persikels į pagrindinę „Kaunas 2022 Jazz Stops” sceną Nepriklausomybės aikštėje, kur publikos lauks intriguojanti programa.

Ją 19 valandą pradės jungtinis Lietuvos, Serbijos ir Liuksemburgo muzikinis projektas „jazzXchange“, kurio metu scenoje gims visiškai naujas muzikinis kūrinys. Šiame projekte apsijungia visų trijų šių metų Europos kultūros sostinių džiazo kultūros atstovai, kurie drauge Kauno publikai šeštadienio vakarą pristatys išskirtinę programą. Iš Lietuvos pusės projekte dalyvauja žymus saksofono meistras Kęstutis Vaiginis kartu su Diudelanžo (Liuksemburgas) ir Novi Sado (Serbija) džiazo atlikėjais.

Vėliau koncertą tęs svečias iš Ukrainos – karo metu Lietuvoje apsistojęs garsus šios šalies saksofonininkas, kompozitorius, prodiuseris Andrejus Chmutas. Kartu su Andrejumi Nepriklausomybės aikštėje gros grupė iš uostamiesčio „The Bleach Band“. „Tai vienas geriausių Ukraino saksofonistų, šiuo metu jis gyvena su šeima Vilniuje, labai džiaugiamės, kad jis pasirodys Kaune“, – sako J. Jučas.

Džiazo, muzikinių pažinčių ir įspūdžių kupiną dieną vainikuos viešnia iš Estijos – viena žymiausių šios šalies soulo ir ritmenbliuzo dainininkių Rita Ray. „Tai labai populiari, charizmatiška, gerai dainuojanti atlikėja, neabejoju, kad publikai jos pasirodymas labai patiks“, – prognozavo J. Jučas.

Paskutinė stotelė - Vilkija

Sekmadienį 15 valandą paskutinė džiazo stotelė įsikurs Vilkijos prieplaukos amfiteatre. „Pasirinkome šią vietą ne atsitiktinai, programa taip pat priderinta prie šios vietos legendos, todėl koncerte skambės Louiso Armstrongo muzika. Renginys vyks dienos metu, manome, kad grįžtantiems iš Panemunės pilių ar vykstantiems pasigrožėti šiuo Nemuno krantu, taip pat keliaujantiems dviračiais bus labai patrauklu užsukti ir į koncertą“, – sako J. Jučas. 

Legendinio JAV džiazo dainininko ir trimitininko Louisas Amstrongo įtėviai yra kilę iš Vilkijos apylinkių, o tai tapo gera proga įamžinti visame pasaulyje garsaus litvako atminimą Kauno rajone - jam pastatytas paminklas bei įrengtos monumentalios muzikinės stotelės. Paskutiniame „Kaunas Jazz“ savaitgalio koncerte Louiso Armstrongo repertuarą ant Nemuno kranto atliks Kauno bigbendas, o su juo į sceną žengs ypatingas svečias, kurio vardas kol kas laikomas paslaptyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.