Per saulėgrįžą Dubingiuose skambės arfa ir fleita Kviečiame į trečiąjį VI Dubingių muzikos festivalio koncertą

Šiek tiek atlėgus VI Dubingių muzikos festivalio pirmųjų koncertų įspūdžiams, leidus jiems ramiai nusėsti į gražiųjų vasaros akimirkų „atminties kambarėlius“, kviečiame neužsimiršti ir ruoštis naujoms muzikinėms staigmenoms, ištiksiančioms jus Dubingių šv.Jurgio bažnyčioje.

Dubingi7 festivalyje koncertuos instrumentinis duetas H2F: arfininkė A.Baliunytė-Dailydienė ir fleitininkas V.Gurstis.
Dubingi7 festivalyje koncertuos instrumentinis duetas H2F: arfininkė A.Baliunytė-Dailydienė ir fleitininkas V.Gurstis.
Dubingi7 festivalyje koncertuos instrumentinis duetas H2F: arfininkė A.Baliunytė-Dailydienė ir fleitininkas V.Gurstis.
Dubingi7 festivalyje koncertuos instrumentinis duetas H2F: arfininkė A.Baliunytė-Dailydienė ir fleitininkas V.Gurstis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-06-25 15:23

Dar nenubyrėjus visoms Joninių rasoms, birželio 25 d. 16 val. kviečiame į šio laiko trapumui ir grožiui labai pritiksiantį trečiąjį festivalio koncertą. Jo svečiai – instrumentinis duetas H2F: arfininkė Aistė Baliunytė-Dailydienė ir fleitininkas Vytenis Gurstis.

Paprašytas tarti keletą žodžių apie duetą, jo ištakas ir būsimąjį koncertą, V.Gurstis sakė: „Ir mano, ir Aistės šeimoje buvo muzikantų, grojančių tais pačiais instrumentais – mano senelis grojo fleita, o Aistės mama – arfa, taigi galima sakyti, kad meilę šiems instrumentams paveldėjome.

Drauge muzikuojame jau septynerius metus, nuolat plečiame savo repertuarą. Džiaugiamės galėdami Dubingių publikai pristatyti prancūzų muzikos koncertą.

Fleita ir arfa labai tinka romantinei ir impresionistinei muzikai, tačiau klausytojai paskutiniame koncerto kūrinyje išgirs ir nestandartiškais būdais išgaunamų garsų, būdingų Afrikos ritmams ir šokiams, senovės hebrajų mitologijai bei ispaniškoms variacijoms.“

Išsamiau apie atlikėjus

A.Baliunytė-Dailydienė yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro arfininkė, baigusi studijas Nacionalinėje Paryžiaus muzikos ir šokio konservatorijoje pas profesorę Isabelle Moretti, garsinusi Lietuvą daugybėje užsienio šalių.

Daugelio tarptautinių konkursų laureatė, už savo muzikinius pasiekimus ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje apdovanota Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės padėka. Beje, Aistė yra vienintelė Lietuvos afininkė, įrašiusi savo solinę kompaktinę plokštelę (Kings International Inc., Japonija).

V.Gurstis yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro orkestro fleitininkas, Lietuvoje ir Europoje aktyviai koncertuoja ir kaip orkestro muzikantas, ir kaip solistas, taip pat dirba pedagoginį darbą: yra Balio Dvariono muzikos mokyklos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas.

Vytenis studijavo Karališkojoje muzikos akademijoje Londone pas profesorių Williamą Bennettą, yra įgijęs du magistro laipsnius Kelne, Vokietijoje, Aukštojoje muzikos ir šokio mokykloje, ir menų daktaro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Arfos ir fleitos audžiamas muzikinis audinys: kas gi tobuliau galėtų padėti įminti trumpiausių vasaros naktų stebuklo paslaptis?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.