Kintų festivalis pristato naują muzikos talentų trio

Vieną paskutinių vasaros savaitgalių Kintų muzikos festivalis kviečia atvykti į Pamario kraštą ir vakarus praturtinti jausminga muzika. Šeštadienį Kintuose koncertuos vienas talentingiausių lietuvių pianistų Lukas Geniušas ir tarptautinių konkursų laureatai smuikininkė Dalia Dėdinskaitė bei violončelininkas Glebas Pyšniakas.

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
D.Dėdinskaitė.<br> E.Kindurio nuotr.
D.Dėdinskaitė.<br> E.Kindurio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 13, 2022, 10:16 AM

Vakar Kintų Didžiojoje bažnyčioje D. Dėdinskaitės ir G. Pyšniako duetas pristatė programą „Duetissimo“, kurioje skambėjo XX–XXI a. kūrėjų Anatolijaus Šenderovo, Bohuslavo Martinů, Loretos Narvilaitės ir Erwino Schulhoffo muzika. „Nieko negali būti intymiau muzikoje, negu smuiko ir violončelės duetas“, – yra sakę atlikėjai, jau ilgą laiką esantys kartu tiek muzikoje, tiek gyvenime. Programoje „Duetissimo“ atsiskleidė didžiulis muzikantų meistriškumas ir ypatingas vienas kito pojūtis.

Antroje koncerto dalyje L.Geniušas atliko fortepijono šedevrą – ypač sudėtingą Ferenco Liszto Sonatą h-moll.

Rugpjūčio 13 d. koncerte visi trys atlikėjai gros drauge – L. Geniušas, D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniakas parengė bendrą programą ir atliks du fortepijoninius trio. Koncerte „Pragiedrėjusi naktis“ skambės Franzo Schuberto Fortepijoninis trio Nr. 2 Es-dur ir Aarono Coplando Fortepijoninis trio „Vitebskas“ – Studija žydų tema.

Pianistas L.Geniušas yra tvirtai įsitvirtinęs kaip vienas įdomiausių ir ryškiausių savo kartos pianistų. Giriamas už savo talentą ir brandą („The Guardian“), jis yra nuolat kviečiamas atlikti rečitalius prestižiškiausiose pasaulio koncertų salėse, tokiose kaip Londono „Wigmore Hall“, Amstedarmo „Concertgebouw“, Paryžiaus „Salle Gaveau“, Niujorko „Frick Collection ir kt.

Jis taip pat reguliariai kviečiamas pasirodyti festivaliuose, koncertuoja solo su žymiais orkestrais. Dėl jam būdingo smalsumo ir plačių muzikinių interesų, L. Geniušas pasižymi plačiu atliekamos muzikos spektru, nuo baroko iki šiuolaikinės muzikos.

D.Dėdinskaitė yra viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių, respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatė. Nuo 2017 m. ji asistuoja žymiam austrų profesoriui Christianui Altenburgeriui muzikos universitete Vienoje.

Nuo 2020 m. smuikininkė yra Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro pirmoji koncertmeisterė. D. Dėdinskaitė koncertavo daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežė solo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, „Dresdner Kappelsolisten“ ir Drezdeno „Carl Maria von Weber“ simfoniniu orkestrais, diriguojant Sauliui Sondeckiui, Juozui Domarkui, Georgui Mark ir kt.

Dar būdamas 14 metų violončelininkas G.Pyšniakas kaip solistas debiutavo su Lietuvos kameriniu orkestru (dirigentas prof. Saulius Sondeckis) Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Šiandien legendinės violončelininkės Natalijos Gutman auklėtinis pasirodo garsiausiose pasaulio salėse: Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, groja solo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Šv. Kristoforo kameriniu, Porto simfoniniu orkestrais ir kt.

Aukščiausius įvertinimus muzikas pelnė reikšminguose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Nuo 2019 m. – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorius.

Rugpjūčio 13 d. 19.30 val. Kintų Didžiojoe bažnyčioje Lukas Geniušas (fortepijonas), Dalia Dėdinskaitė (smuikas) ir Glebas Pyšniakas (violončelė) atliks Franzo Schuberto ir Aarono Coplando kūrinius. Bilietai į renginius platinami kakava.lt ir renginio vietoje prieš koncertą. Kaina 15 Eur. Koncertą remia Geros valios fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.