Kauno miesto simfoninis orkestras ners į klubinius hitus

Kaunui tapus Europos kultūros sostine, naktinis klubas „Lizdas“ bei Kauno miesto simfoninis orkestras dovanos miestui, Lietuvai bei visai Europai naują be galo ambicingą projektą – „Kaunas 808 Orchestra“.

T.Stuko nuotr.
T.Stuko nuotr.
A.Mangiliovo nuotr.
A.Mangiliovo nuotr.
V.Sidabro nuotr.
V.Sidabro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 3, 2022, 11:38 AM

Dar prieš porą metų suvieniję savo jėgas ir nufilmavę bendrą savo gimtadienių trumpametražį filmą, dabar simfoninis orkestras ir klubinės muzikos entuziastai sukūrė daug skambesnį produktą – įspūdingą garsiausių elektroninės muzikos hitų koncertą, kurį visą nuo pradžių iki galo atliks Kauno miesto simfoninis orkestras.

Koncerte Spalio 6-ąją dieną išvysime ne tik reivų hitus atliekantį orkestrą, bet ir ryškius vokalistus, kurie papildys gerai žinomus kūrinius.

Dainininkė Giedrė Kilčiauskienė kartu su orkestru atliks Peggy Gou bei „Massive Attack“ dainas, legendinės grupės „Skamp“ lyderis Viktoras Diawara dainuos grupės „Faithless“ kūrinį, kylančios roko grupės „jauti“ vokalistas Džiugas Širvys dainuos „Prodigy“, „Underworld“ ir „Apollo 440“ hitų partijas, dainininkė Rūta Mur atliks „Moderat“ bei „Fatboy Slim“ kūrinius, o aktorius ir muzikantas Lukas Malinauskas – „Underworld“ kūrinį. Taip pat bus galima išgirsti legendinius „Daft Punk“, „The Chemical Brothers“, „Boards of Canada“ bei „Orbital“ hitus.

Tačiau visi šie kūriniai nebūtų įmanomi atlikti be novatoriškos ir jaunos kūrybinės komandos, kuri viską aranžavo ir adaptavo taip, kad kūriniai tiktų simfoninio orkestro instrumentams. Tai – vienas žymiausių jaunosios karto klasikinės muzikos kompozitorių Jievaras Jasinskis, grupės „Happyendless“ narys bei elektroninės muzikos kūrėjas Andrius Kauklys ir, žinoma, dirigentas – užsienyje šlovę pelnęs bei novatoriškumu pasižymintis Karolis Variakojis.

Mįslingas projekto pavadinimas „Kaunas 808 Orchestra“ taip pat turi savo prasmę. Kas yra tie skaičiai 808? Tai legendinis „Roland“ sukurtas elektroninei muzikai skirtas įrenginys, jo 808-asis modelis. 

Tai – ritmo mašina, išlaisvinusi ir suteikusi ritminį stuburą šokių muzikai dar jos evoliucijos pradžioje. Šiandien ši skaičių kombinacija – tai sentimentalus sinonimas, kalbant apie tvirtą ir tikslią, kaip mašina, šokių muzikos ritmiką. Šio projekto esmė – „Roland 808“ ritmo mašinos bei kitų elektroninių instrumentų funkcijas patikėti Kauno miesto simfoniniam orkestrui.

„Kaunas 808 Orchestra“ projektas ir jo vienetinis koncertas įvyks Kaune spalio 6 dieną, 20 valandą vakare. Projektas yra „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti