Džiazo šventėje – dar daugiau netikėtumų

Kiekvieną pavasarį Kauną pažadinantis festivalis „Kaunas Jazz“ pažeria netikėtumų ir padovanoja pliūpsnį šviesių emocijų. Jau 33-iąjį kartą vyksiančios muzikos šventės rengėjai šį kartą džiazuomenei padės atrasti dar ir naujas miesto kultūrines erdves.

Šiais metais festivalio dienotvarkė kiek neįprasta, bus ir naujų erdvių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šiais metais festivalio dienotvarkė kiek neįprasta, bus ir naujų erdvių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2023, 9:04 AM

Balandžio 21-ąją tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ gerbėjai savo kalendoriuose pasižymėjo jau seniai.

Būtent tą penktadienį džiazuomenė trauks į pirmuosius festivalio renginius ir mėgausis ne tik šių metų susitikimais su muzikos pasaulio žvaigždėmis, bet ir išsiilgta vienas kito draugija.

Šiais metais festivalio dienotvarkė kiek neįprasta, bus ir naujų erdvių, kuriose džiazo šventė vyks.

Pristatys džiazo madas

Pirmasis „Kaunas Jazz“ renginys – jau tradicija tapusios „Džiazo mados“.

Ankstesniais metais Kauno kolegijos Menų dizaino programos studentai savo kolekcijas pristatydavo festivaliui jau įsisiūbavus, renginys vykdavo po atviru dangumi.

„Šiais metais festivalį nusprendėme pradėti nuo madų pristatymo. Neįprasta ir „Džiazo madų“ vieta. Podiumas bus įrengtas prekybos ir pramogų centre Akropolis“. Orai vis dar permainingi, norime, kad drabužių kolekcijas pristatysiantys jaunuoliai būtų sveiki, neperšaltų“, – sakė festivalio sumanytojas Jonas Jučas.

Pakvies į naują erdvę

Po šio renginio festivalio publika bus laukiama dar vienoje naujoje erdvėje – „Volfas Engelman Galerijoje“. Būtent festivalio „Kaunas Jazz“ metu ir bus atidaryta nauja kauniečiams ir miesto svečiams skirta laisvalaikio ir renginių erdvė.

Joje festivalio pradžią paskelbs žinomi svečiai iš Lenkijos – dainininkė Judyta Pisarzcyk ir pianisto Pawelo Kaczmarczyko suburtas trio.

Balandžio 22 dieną toje pat kultūrinėje erdvėje pasirodys grupė „Amber Hunters“.

Tai atlikėjų iš Lietuvos, Italijos, JAV ir Kazachstano kompanija, kuri užkrečia savo energija ir stebina išradingu skirtingų kultūrų mišiniu.

Skambės specialus kūrinys

Pagrindiniai festivalio renginiai prasidės balandžio 28-ąją, penktadienį. Džiazo šventė tęsis įprastoje vietoje – iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus varpinės sklis varpų muzika.

Šį kartą išskirtinį koncertą surengs kompozitorius Giedrius Kuprevičius. Koncertas „Dedication In d (re)“ bus skirtas šviesaus atminimo „Kaunas Jazz“ meno vadovei Indrei Jučaitei-Sarneckienei.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje tradiciškai piešinius ant grindinio kurs mažieji kauniečiai.

Pagrindiniai festivalio koncertai vyks Nacionaliniame Kauno dramos teatre – erdvėje, į kurią „Kaunas Jazz“ jau kvietė ir pernai. Šiais metais čia bus galima praleisti du šaunius vakarus.

Balandžio 28 dieną teatro scenoje sužibės pasaulinė žvaigždė – legendinis džiazo būgnininkas Billy Cobhamas. Balandžio 29-ąją pasirodys britų vokalistė Zara McFarlane. Taip pat publika išgirs garsų Lietuvos džiazo muzikantą Egidijų Buožį su vokaline grupe „Cappella A“.

Teatro erdvė ne tik jauki

J.Jučas sakė, kad Nacionalinis Kauno dramos teatras pasirinktas neatsitiktinai. Šioje erdvėje džiazuomenei patogu burtis ir bendrauti. Didžiojoje salėje – puiki akustika ir nuostabus instrumentas – fortepijonas.

„Norėjau, kad būgnininko B.Cobhamo koncertas vyktų didesnėje salėje, bet koncerto organizavimu besirūpinusi Indrė mane įtikino, kad verčiau rinktis mažesnę erdvę, kuri tiems, kurie ateis į koncertą, bus patraukli. Nusileidau ir to nesigailiu“, – pasakojo J.Jučas.

Kur kas daugiau muzikos aistruolių tilps „Žalgirio“ arenoje, kur gegužės 1 dieną pasirodys dainininkas Kurtas Ellingas ir Kauno miesto simfoninis orkestras.

Surengs ir padėkos medikams koncertą

Festivalio metu Nepriklausomybės aikštėje veiks lauko scena, kur vyks nemokami koncertai. Balandžio 28 dieną pasirodys Kauno diksilendas „Dixxband“ ir grupė „Los Secretos de Pablo“.

Balandžio 29-ąją – lietuvių grupė „Huge Soul“ ir „Very Cool People“ iš Latvijos.

Balandžio 29 dieną kultūros bare „Godo“ pasirodys kompanija „Palanga Street Radio“.

Tradiciškai džiazuomenė bus laukiama ir Kauno sinagogoje. Balandžio 30 dieną į koncertą pakvies Skirmantas Sasnaukas, Vita Rusaitytė ir Arnas Mikalkėnas.

Gegužės 10-ąją Kauno onkologinėje ligoninėje multiinstrumentalistai Vytenis Danielius ir Leonardas Bėkšta klausytojus savo improvizacijomis nukels į Paryžių. Koncertai šioje ligoninėje jau tapo festivalio „Kaunas Jazz“ tradicija. Tai tarsi padėka medikams už sunkų jų darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.