„Kaunas Jazz“ nemokamuose koncertuose spindės artistai iš keturių šalių

Artėjantis didžiausias Lietuvoje džiazo festivalis „Kaunas Jazz“ paskutinį balandžio savaitgalį pakvies žiūrovus ne tik į koncertų sales, bet ir daugybę nemokamų koncertų, kurie vyks ir scenose po atviru dangumi.

 L. Pacheco.<br> Rengėjų nuotr.
 L. Pacheco.<br> Rengėjų nuotr.
 „Shrizz N Maze“.<br> Rengėjų nuotr.
 „Shrizz N Maze“.<br> Rengėjų nuotr.
 S. Leonzio.<br> Rengėjų nuotr.
 S. Leonzio.<br> Rengėjų nuotr.
 E. Vakarinaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 E. Vakarinaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 K. Głyk.<br> Rengėjų nuotr.
 K. Głyk.<br> Rengėjų nuotr.
 M. Giedra.<br> Rengėjų nuotr.
 M. Giedra.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 5:05 PM

Kaip skelbta anksčiau, į „Kaunas Jazz“ šį pavasarį atvyksta būrys žinomų užsienio muzikantų – „Žalgirio“ arenoje koncertą surengs „Grammy“ laimėtojai iš JAV „Snarky Puppy“, Nacionaliniame Kauno dramos teatre pasirodys amerikiečių žvaigždės Theo Crokeris ir Ledisi (beje, į pastarosios koncertą jau išpirkti visi bilietai), keliuose Lietuvos miestuose koncertuos JAV dainininkas Ray Greene‘as, o Vilniuje pasirodys brazilų atlikėja Dora Morelenbaum.

Bilietus į mokamus „Kaunas Jazz“ renginius platina BILIETAI.LT.

Dalį užsienio svečių bus galima išgirsti ir nemokamuose koncertuose po atviru dangumi. Nepriklausomybės aikštėje įsikurs didžioji festivalio lauko scena, kurioje penktadienį, balandžio 26-ąją, vakarą pradės svečias iš Kubos Jorge Luisas Pacheco.

Pianistas, kompozitorius, perkusininkas ir vokalistas – šis muzikantas turi begalę talentų. Amerikietiškojo džiazo, Kubos muzikos, pop ir soulo įkvėptas Jorge Luisas Pacheco yra rengęs pasirodymus svarbiausiuose pasaulio džiazo klubuose, salėse ir festivaliuose – nuo „Blue Note“ ir Naujojo Orleano džiazo festivalių JAV, Vašingtono Kennedy centro iki „Sziget“ festivalio Budapešte.

„Jis – tikras virtuozas, kuris nepaiso žanrų rėmų“, – apie šį „Kaunas Jazz“ svečią sako legendinis pianistas Monty Alexanderis.

Po kubiečio pasirodymo Nepriklausomybės aikštėje į sceną žengs „Shrizz N Maze“ – padūkusi grupė iš Paryžiaus, kurianti kosmosu dvelkiantį fanką su roko ir džiazo elementais.

Grupės įkūrėjai – saksofonininkas Ericas „Schrizzas“ Rohneris ir gitaristas Maze‘as Kuenzleris – yra gerai žinomi Europos džiazo scenoje ir dalyvavę daugybėje įvairių projektų. Vienas jų – grupė „Horndogz“, su kuria Ericas festivalyje „Kaunas Jazz“ lankėsi 2017-aisiais.

Kartu muzikuoti grupėje „Ineffect“ jie pradėjo dar 1999-aisiais, vėliau jų keliai nuolat susikirsdavo, o prieš keletą mėnesių net trejus metus brandintas beprotiškas muzikines idėjas šie muzikantai sudėjo į albumą „Dope Frequency“.

Kūriniuose (ir juos pristatančiuose koncertuose) grupė pasakoja moksline fantastika dvelkiančią istoriją – muzikantai virsta „kosminiais karžygiais“, kurie skrenda per galaktiką, ieškodami paslaptingo dažnio.

Grupės narių meistriškumą ir fantaziją jau įvertino daugybė garsenybių – prie vieno albumo kūrinio prisidėjo fanko krikštatėviu vadinamas muzikantas, legendinis George‘as Clintonas.

Tarp kitų žvaigždžių, su kuriais jau teko groti šiems muzikantams, yra legendinis Afrikos būgnininkas Tony Allenas, „Kaunas Jazz“ viešėjęs britų dainininkas Omaras ir daug kitų. Festivalio prognozė – penktadienio vakarą po atviru dangumi skambės muzika, kuri pritrenks, stebins, džiugins ir kurs su niekuo nepalyginamą nuotaiką.

Šeštadienį, balandžio 27-ąją, programą Nepriklausomybės aikštėje pradės dainininkės Eglės Vakarinaitės septetas. Džiazo vokalistė, su įvairiais Lietuvos pop, repo, elektroninės, kamerinės muzikos atlikėjais (nuo „G & G Sindikato“ iki „Musica Humana“) bendradarbiavusi dainininkė „Kaunas Jazz“ publikai jau pažįstama iš koncertų su grupe „Jazz Between The Sheets“.

Šįsyk jos suburta džiazo muzikantų komanda atliks specialiai festivaliui paruoštą programą „Jazz‘Strada“.

Kartu su vienu ryškiausių Lietuvos jaunosios kartos saksofonininkų Karoliu Šarkumi paruoštame koncerte naujai ir netikėtai nuskambės žinomi ir rečiau girdimi Lietuvos estrados kūriniai.

Juos kartu atliks žinomų, įvairiuose projektuose ir grupėse aktyvių Lietuvos džiazo scenos muzikantų rinktinė – saksofonininkas Donatas Petreikis, bosistas Artūras Duckis, pianistas Andrius Savčenko, trimitininkas Mindaugas Vadoklis, būgnininkas Tuomas J. Räsänenas.

Po lietuvių pasirodymo estafetę perims lenkų džiazo žvaigždė – bosinės gitaros virtuozė Kinga Głyk, vadinama viena ryškiausių jaunosios kartos muzikančių Europoje.

Prieš devynerius metus, būdama vos 18-os, ji išleido debiutinį albumą ir netrukus jau muzikavo su garsiais JAV ir Europos muzikantais, buvo paskelbta ryškiausia Lenkijos scenos viltimi, sulaukė daug dėmesio Vokietijoje, pastarojoje šalyje turėjo galimybę scenoje pasirodyti su legendiniu bosistu Marcusu Milleriu ir buvo nominuota prestižiniam „Echo“ muzikos apdovanojimui.

Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Indonezijoje, Portugalijoje, Italijoje ir kitose šalyse koncertavusi muzikantė į Kauną atvyksta su naujienomis – šįmet sausį išleistu albumu „Real Life“, kurį prodiusavo žymiosios JAV grupės „Snarky Puppy“ lyderis Michaelas League. Beje, tą patį savaitgalį pastaroji grupė „Kaunas Jazz“ kvietimu koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje – ką gali žinoti, galbūt lauko scenoje sulauksime ir netikėto svečio?

Kaip įprasta, festivalio lankytojų lauks ir kiti, jau tradicija tapę nemokami koncertai po atviru dangumi. Balandžio 26-osios vakarą pagrindinio festivalio savaitgalio pradžią simboliškai paskelbs ilgametis festivalio bičiulis, kompozitorius Giedrius Kuprevičius – Karo muziejaus sodelyje skambės varpų muzikos koncertas „Bellswing“.

Balandžio 27-osios popietę festivalis kviečia skambiai šeštadienio popietei Kauno centre – keliose „Džiazo gatvės“ scenoje koncertuos jauni džiazo atlikėjai ir kolektyvai, vyks šokių pasirodymai ir repo kovos.

Balandžio 28-osios popietę „Kaunas Jazz“ kviečia į nemokamą koncertą Kauno sinagogoje – šįsyk čia pasirodymą surengs lietuvių muzikantai Silvia Leonzio ir Marius Giedra.

Festivalio „Kaunas Jazz“ pavasario koncertai Kaune ir kituose Lietuvos miestuose vyks balandžio 19–29 dienomis. Visą festivalio programą galite rasti www.kaunasjazz.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.