JAV alternatyvaus roko grupėje – lietuvis būgnininkas (nuotraukos)

Viename iš populiariausių Čikagos muzikos klubų „Metro“ savo koncertą surengė alternatyviojo roko grupė „Heart – set self destruct“, kurioje mušamaisiais groja jauniausias jos narys – 24 metų lietuvis Nerijus Glezekas.

Nerijus Glezekas mušamaisiais groja nuo aštuonerių metų.
Nerijus Glezekas mušamaisiais groja nuo aštuonerių metų.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Kavaliauskienė („Amerikos lietuvis“)

Aug 11, 2009, 8:11 PM, atnaujinta Apr 8, 2018, 7:58 AM

Tai buvo pirmasis šios grupės koncertas, kuriame jie grojo kaip pagrindinė grupė. Koncertas čikagiečių mėgstamame klube susilaukė didelio pasisekimo. „Heart – set self destruct“ savo gerbėjams pristatė naująjį albumą „Bridges to burn“.

Po koncerto vaikinai gavo pasiūlymą surengti daugiau pasirodymų šiame klube, o rugsėjo 3 dieną kaip pagrindinė grupė jie koncertuos didžiausiame Čikagos muzikos klube „House of blues“.

Dainas grupės nariai kuria kartu

Grupė „Heart – set self destruct“ susikūrė 2005 metais ir nuo pat pradžios jos sudėtis nesikeitė. Vaikinai groja keturiese - vokalas ir gitara – Dave’as Naruszewiczius, gitaristas – Chrisas Rogersas, bosinė gitara – Danas Cankannonas, mušamieji – Nerijus Glezekas.

2006 metais „Heart – set self destruct“ debiutavo radijo laidoje – jų daina „Unlock the Razorblades“ radijo stoties Q101'1 klausytojų buvo išrinkta geriausia vietinių grupių atliekamų daina.

Po poros metų kolektyvas įrašė savo dainų CD „Victims like me“. Per pirmą mėnesį buvo parduota apie 500 jo kopijų. „Heart – set self destruct“ yra nufilmavusi ir videoklipą, kurį taip pat, kaip ir jų atliekamas dainas, galima atrasti internetiniame grupės puslapyje adresu https://www.myspace.com/heartsetselfdestruct.

„Heart – set self destruct“ pernai dalyvavo prestižiniame JAV roko festivalyje „Warped Tour 2008“, kurį kasmet aplanko apie 60 tūkst. žmonių.

Grupės būgnininkas Nerijus pasakojo: “Visas dainas, kurias grojame, sukūrėme kartu. Tiesiog susirenkame savo studijoje Čikagoje ir bendromis jėgomis bandome kurti melodijas – vienas pradeda, kiti prisijungia, taip ir gimsta mūsų dainos. Tekstus joms parašo mūsų vokalistas Dave’as”.

Mušti būgnus pradėjo aštuonerių

Lietuvis N.Glezekas jau turi nemenką muzikanto patirtį – jis būgnais groja jau 16 metų.

„Muzika susidomėjau, kai man buvo aštuoneri metai, – sakė vaikinas. – Pamenu, tėtis tada įsigijo gitarą ir pradėjo mokytis ja groti. Tuo pat laiku pas mus kažkaip atsirado ir senų būgnų komplektas. Tėtis nelabai mokėjo jais naudotis, o man buvo sunku nuo jų atitraukti akis – nemokėdamas groti, tačiau turėdamas didelį norą, pasiimdavau lazdeles ir bandydavau mušdamas pataikyti į muzikos taktą.

Tėtis, žinoma, pastebėjo tą mano troškimą ir paprašė vieno pažįstamo muzikanto pamokyti mane. Kai buvau devynerių, pirmą kartą Kaune dalyvavau koncerte, kur dalyvavo visi suaugę muzikantai. Tada man leido sugroti tik dvi dainas, bet žiūrovai liko sužavėti, o „Kauno dienos“ korespondentė iš manęs paėmė interviu ir straipsnyje išgyrė mano gabumus. Po to koncerto užsidegiau dar didesniu noru groti, kuris neužgeso iki šiol”.

JAV atrado naują muzikos stilių

Gyvendamas Lietuvoje vaikinas grojo rokenrolą, džiazą ir bliuzą. Į JAV atvyko, kai jam buvo šešiolika. Teko dalyvauti keliuose koncertuose.

„Dažnai Lietuvoje gyvenantys draugai ir giminaičiai manęs klausia, kaip sekasi, kada išgirsime tave grojantį per televiziją ar radiją?“ Kažkodėl jie galvoja, kad Amerikoje, kaip ir Lietuvoje, žvaigždės padaromos per vieną televizijos laidą... Jiems visada atsakau – konkurencija Amerikoje, palyginti su Lietuva, – milžiniška. Tai tarsi mūšis. Tik Lietuvoje kariaujama su vaikiškomis laidynėmis, o JAV tuo metu vyksta atominis karas.

Juokinga būtų tikėtis, jog apsiginklavus laidyne ką nors būtų galima tame kare laimėti. Reikia įdėti nepaprastai daug darbo norint kažką pasiekti. Mes kiekvieną savaitę repetuojame 2-3 kartus po kelias valandas. O kiekvieną dieną, palaikydamas savo muzikinį lygį, papildomai po kelias valandas groju namuose“, - pasakoja Nerijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?