Judrias Vilniaus gatves vėl užliejo Kritinė masė

Dviratininko kalendoriuje kiekvieno mėnesio paskutinis penktadienis greičiausiai yra apibrauktas raudona spalva. Kaip ir visame pasaulyje, taip ir Lietuvoje, tądien šimtai entuziastingų, gamtą ir dviračius mylinčių žmonių susiburia į vieną didelę kompaniją ir sėdę ant dviračių išrieda pasivažinėti judriomis miesto gatvėmis.

Dviratininkų būrys riedėjo Vilniaus gatvėmis.<br>R. Danisevičius
Dviratininkų būrys riedėjo Vilniaus gatvėmis.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2012, 11:07 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:31 PM

Bendru susitarimu, kiekviename mieste, maždaug 18–19 val., apsiginklavę apsaugomis, šalmais ir atšvaitais susirenka tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus dviratininkai ir nepaisydami dviračių takų rieda drauge su kitomis transporto priemonėmis. Neoficialus judėjimas neturi nei savo vadovų, nei konkrečių tikslų, o jo dalyviai tiesiog mėgaujasi sportiškai mindami pedalus.

Dėl šio Kritine mase vadinamo judėjimo dažnai piktinasi automobilių vairuotojai. Pastarieji teigia, kad masinis dviratininkų žygis gatvėmis sudaro spūstis, trikdo eismą ir neleidžia jam normaliai funkcionuoti. Tačiau linksmiems ir besišypsantiems dviratininkams tai nė motais. Pasak jų, dviratis yra lygiavertė transporto priemonė, todėl važinėtis juo – ne nuodėmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.