STT tiria neskaidrius Ukmergės rajono valdžios pirkimus

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-06-29 13:30, atnaujinta 2018-03-18 15:03

„Dėl nustatytų reikšmingų pažeidimų šioms savivaldybėms surašyti sprendimai. Vadovai privalės imtis griežtų priemonių išieškant žalą iš kaltų asmenų, o padariusiems pažeidimus pritaikyti tarnybinę ar drausminę atsakomybę. Be to, turime pagrindo įtarti, kad Ukmergės rajono savivaldybėje kai kurie viešieji pirkimai buvo vykdomi neskaidriai, todėl audito medžiagą perdavėme Specialiųjų tyrimų tarnybai, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą“, – pranešime sakė valstybės kontrolierė G. Švedienė.

Valstybės kontrolė Ukmergės ir Plungės savivaldybėse baigė finansinius auditus.

Ukmergėje Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų rasta Kultūros centro, Jono Basanavičiaus gimnazijos ir Užupio vidurinės mokyklos pastatų rekonstrukcijos konkursuose. Pasak pranešimo, be viešųjų pirkimų procedūrų įsigyta papildomų darbų daugiau nei už 1,3 mln. litų.

Pavyzdžiui, netinkamu - apklausos būdu - buvo parinktas Kultūros centro pastato trečiojo etapo rekonstrukcijos rangovas, nors pirkimo objekto vertė - didesnė nei 13 mln. litų.

Be to, auditoriai nustatė, kad Ukmergės rajono valdžia 2009 metais neteisėtai rangovui sumokėjo 110,7 tūkst. litų už neatliktus darbus. Įtariama, kad už neįvardijamo objekto rekonstrukcijos darbus beveik 900 tūkst. litų sumokėta ne pagal sutarties sąlygas.

Plungės rajone pažeidimų rasta, rekonstruojant viešosios bibliotekos pastatą ir M.Oginskio dvaro ansamblio laikrodinę-oranžeriją pritaikant bibliotekos reikmėms, taip pat atnaujinant Plungės kultūros centro pastatą - nustatyta, kad savivaldybė netaikė viešųjų pirkimų procedūrų, papildomai pirkdama statybos darbų už 872 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo