Vilniuje iškylas upe apkartina vaizdai pakrantėse

Vandenyje besipliuškenantys ir nepadorius gestus rodantys benamiai, girtuokliai, plempiantys alų iš bambalių. Tai tenka stebėti vilniečiams ir sostinės svečiams, sumaniusiems paplaukioti Nerimi.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Sostinė")

Jul 15, 2012, 1:52 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:32 AM

Nerimi keleivius plukdančio motorlaivio „Ryga” kapitonas Leonas Benetis prisipažino, kad kartais tenka raudonuoti pamačius, kas vyksta pakrantėse.

Raudonuoti jam teko ir praėjusią savaitę plukdant Moksleivių dainų šventės dalyvius.

Nuplaukus keliasdešimt metrų nuo Karaliaus Mindaugo tilto, ties Olimpiečių gatve, laivą švilpimu ir nepadoriais gestais pasitiko dešimties besipliuškenančių vandenyje vilniečių kompanija.

Gausios tatuiruotės išdavė šių poilsiautojų praeitį.

Kompanija vaikų akivaizdoje ne tik nešvankiai juokavo. Vienas tiek įsidrąsino, kad draugui sumanė numauti trumpikes. Tai kartu besilinksminusioms damoms sukėlė daug juoko.

Netrukus krantinėje pasirodė alų maukiančių jaunuolių trijulė. Du jų buvo blaivesni ir pamatę laivą pabėgo. Trečiasis liko užsikniaubęs miegoti prie tuščių butelių.

Kita kompanija, girtuokliaujanti krūmuose prie A.Goštauto gatvės, pasirodė drąsesnė. Ji vaikus kvietė plaukti arčiau, mojavo alaus buteliais.

„Baisu, kas vyksta pakrantėse. Vaizdai šokiruoja. Būna gėda prieš užsienio turistus. Dar nemaloniau, kai laivu plaukia šeimos su vaikais, o girtuokliai nusimauna kelnes ir rodo savo grožybes”, – piktinosi L. Benetis.

Pakrantėse girtuokliaujantys vilniečiai butelius sumeta į Nerį. Upeiviai jau žino, kad šiukšlės įstringa ties Vingio parku, kur yra upės vingis. Daugiausia ten susikaupia pigaus vyno butelių ir alaus bambalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.