Prokurorai nesulauks nei N. Venckienės, nei A. Skučienės

Panevėžio apygardos prokuratūra pirmadienį į apklausą kvietėsi ir buvusią Kauno apygardos teismo teisėją Neringą Venckienę, ir jos tetą Audronę Skučienę, tačiau nė vienos jų prokuratūroje neišvys.

Į prokuratūrą pirmadienį neatvyks nei N. Venckienė, nei jos teta A. Skučienė.<br>M. Patašius
Į prokuratūrą pirmadienį neatvyks nei N. Venckienė, nei jos teta A. Skučienė.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 16, 2012, 2:14 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:55 AM

Drąsiaus Kedžio krikštamotė telefonu su prokurorais susitarė, kad į apklausą atvyks penktadienį kartu su Laimute ir Vytautu Andriumi Kedžiais, o N. Venckienė prokurorams atsiuntė eilinį pranešimą, kad serga, todėl apklausoje pasirodyti negali.

Atsiųstame fakse buvusi teisėja nurodo, kad nedarbingumo pažymėjimą turi iki liepos 20 d., penktadienio.

Tai jau trečias nesėkmingas Panevėžio apygardos prokurorų bandymas išsikviesti N. Venckienę į prokuratūrą ir pareikšti jai įtarimus. Pirmą kartą į Panevėžį buvusi teisėja buvo kviečiama liepos 3 d., tačiau apklausos išvakarėse N. Venckienė atsigulė į ligoninę Ukmergėje, prieš tai Vilniuje spėjusi pristatyti savo rinkimų programą.

Ligoninėje jai buvo operuotas, anot jos pačios, seniai skaudėtas kelis. Už operaciją susimokėjo pati N. Venckienė.

Buvusiai Kauno apygardos teismo teisėjai ketinama pareikšti įtarimus pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnams, trukdymo antstolei Sonatai Vaicekauskienei atlikti savo pareigas, dėl nesunkaus sveikatos sužalojimo ir piktnaudžiavimo globėjos teisėmis.

Jos tetai A. Skučienei prokurorai ketina pareikšti įtarimus dėl kovo 23-iosios įvykių, kai pirmą kartą buvo bandoma perduoti N. Venckienės globotinę jos mamai Laimutei Stankūnaitei.

Tada A. Skučienė bei abu Kedžiai užvirto ant mergaitės, tampė ją, rėkė, klykė. Teismo sprendimo vykdymas buvo sustabdytas.

Kedžių atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo antstolei dirbti, o prieš policininką ranką pakėlusiai A. Skučienei dar ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.